Како правилно његовати кожу руку током зиме

13.01.2021. 21:42
0
ИЗВОР: novosti.rs

Зима може бити прави непријатељ ваше коже, посебно оне на рукама, уколико је не његујете на прави начин, а како да будете сигурни да ваша кожа има најбољу његу прочитајте у наставку:

Рукавице

Најбољи начин да заштитите кожу руку током хладних дана јесте да носите топле рукавице, али требало би носити и гумене рукавице током прања суђа и чишћења различитим хемикалијама и детерџентима који су веома јаки и могу оштетити кожу.

Сапун

Како би одржавали свакодневну хигијену потребно је редовно прати руке, што током зиме може веома негативно да утиче на кожу руку. Управо зато је веома важно користити одговарајући сапун током овог периода у години. Најбољи избор за зиму је сапун са блажом формулом који хидрира кожу. Осим тога, најбоље би било руке прати у млакој води јер врућа вода уништава еластичност коже, док је хладна вода исушује.

Балзам за руке

Ако желите његоване руке – потребно је користити балзаме за кожу који можете направити сами код куће. За домаћи балзам потребно је два жуманцета, двије кашике меда и двије кашике маслиновог уља које, измијешане, нанесете на руке и држите 20 минута. Након тога, руке исперите млаком водом и нанесите крему (најбоље би било ону која садржи пантенол). За што бољи ефекат балзама – наносите га два до три пута дневно.

Лимун

Лимун је одличан за пилинг и чишћење коже, због чега би требало кором лимуна истрљати кожу руку и нациједити лимунов сок у који би требало умочити руке на два-три минута. На овај начин ће се ојачати и нокти, а кожа руку ће бити њежнија и чистија.

 

Коментари 0
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    5h 5m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    18h 2m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    2h 16m
    1
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    16h 24m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    18h 38m
    3