Како препознати дотрајале кочнице на аутомобилу

25.08.2020. 12:11
0
ИЗВОР: HAK

Вибрације и спорије ‘примање’ кочница знак су дотрајалости кочионих плочица. Додатни узрок вибрација може бити и деформација диска, преноси РевијаХАК.

Како препознати да кочнице функционишу с битно смањеним перформансама?

Један од симптома је визуелни, упали ли вам се сигнална лампица за кочнице на инструментној плочи аутомобила то је знак да нешто није у реду и остане ли укључена обавезно посјетите механичара.

Шкрипање кочница други је симптом. Појави ли се ово неугодно аудитивно упозорење након неког времена, вријеме је да потражите број механичара и упитате га за слободан термин. Велика је вјероватност да су излизане кочионе плочице.

Спужвасти осјећај на педали кочнице може настати због излизаних плочица, али и неисправног главног кочионог цилиндра или цурења уља кочница.

Код кочења вам аутомобил заноси у једну страну – то се може догодити због тога што једна кочиона чељуст снажније притишће током кочења. Постоји вјероватност и да је оштећено кочионо цријево.

Јави ли се неугодан мирис у којем ћете препознати металну арому једна је опција да се ради о спојци, а друга да је он повезан с кочницама. Изађите из возила и пробајте утврдити ради ли се кочницама (довољно је сагнути се код сваког точка и употријебити чуло мириса). Ако су у питању кочнице, вјероватно се једна од њих заглавила у том случају није паметно наставити даље с вожњом. Једна од опција је да сте заборавили до краја спустити ручну кочницу па то учините накнадно и причекајте мало да се кочнице охладе.

Вибрације и спорије ‘примање’ кочница знак су дотрајалости кочионих плочица. Додатни узрок вибрација може бити и деформација диска. Дакле, у свим случајевима зовите механичара и не чекајте с тим позивом.

Коментари 0
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    9h 51m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    21h 24m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    21h 5m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    8h 5m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    5h 55m
    0