Камерном хору двије златне медаље на такмичењу у Грчкој

10.07.2019. 09:00
0
ИЗВОР: СРНА

Камерни хор Смјера за црквену музику и појање Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву, под руководством диригента Радета Радовића, освојио је двије златне медаље и специјалну награду на престижном Интернационалном фестивалу и такмичењу хорова у Превези у Грчкој.

Радовић је рекао да су златне медаље освојене у главној категорији “А” мјешовитих хорова духовне музике и у категорији “Г” за програм по слободном избору.

Према његовим ријечима, специјалну награду, једину ове врсте по статуту такмичења, Камерни хор је освојио за најбоље извођење православне духовне музике.

Овај резултат остварен је у конкуренцији хорова из Њемачке, Русије, Пољске, САД, Грчке, Словеније, Словачке, Индонезије, Бугарске, Румуније.

Чланови жирија били су из Канаде, Ирске, Њемачке, Грчке, Словеније, Шпаније и Бугарске.

Као лауреати такмичења, Камерни хор се представио и на церемонији затварања у амфитеатру у Превези, а имао је и два наступа на фестивалским концертима.

Коментари 0
Повезане вијести
У четвртак промоција књиге „...и друге приче“ Саше Кнежевића У четвртак промоција књиге „...и друге приче“ Саше Кнежевића
Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Културном центру Источно Сарајево Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Културном центру Источно С...
У току хуманитарни базар за нашу суграђанку Веру Гргић (ФОТО) У току хуманитарни базар за нашу суграђанку Веру Гргић (ФОТО)
Најчитаније
  • У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица
    21h 40m
    12
  • Петогодишњак се угушио чепом од сока
    16h 24m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    15h 37m
    0
  • Априлска пензија 30. априла
    17h 45m
    2
  • Никола Голијанин освојио Отворено првенство у тенису
    19h 58m
    1