Кампања "Петарде нису играчке"

11.12.2023. 10:48
0
ИЗВОР: srna.rs

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске од данас до 15. јануара реализоваће превентивну кампању "Петарде нису играчке" с циљем подизање свијести грађана о опасностима незаконите и нестручне употребе пиротехнике.

- Циљ кампање јесте и информисање грађана о одредбама Закона о јавном реду и миру и Закона о промету експлозивних материја и запаљивих течности и гасова којим је прописан промет, производња и коришћење експлозивних материја, запаљивих течности и гасова у Републици Српској - саопштено је из МУП-а.

Полицијски службеници МУП-а Републике Српске предузеће низ превентивних мјера да би грађани Републике Српске наступајуће празнике обиљежили у безбједном окружењу, на миран и достојанствен начин.

- У сарадњи са градским и општинским инспекцијским службама биће спроведене појачане активности, с циљем спречавања неовлашћене продаје пиротехничких средстава, а власницима или одговорним лицима која имају законско овлашћење за продају пиротехничких средстава, биће скренута додатна пажња на обавезу поштивање законских одредаба о куповини, односно продаји пиротехнике - наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је употреба пиротехнике нарочито својствена дјеци и малољетницима и зато ће у договору са руководством и наставницима у васпитно-образовним установама, полицијски службеници реализовати предавања за ученике о посљедицама употребе пиротехничких средстава, како би било спријечено наступање нежељених посљедица по лица.

Коментари 0
Повезане вијести
Опрез при паљењу ватре на отвореном Опрез при паљењу ватре на отвореном
Настављена потрага за несталим Драгом Танасковићем Настављена потрага за несталим Драгом Танасковићем
Маристели Додер из Источног Сарајева полицијски позив донио љубав и животни ослонац Маристели Додер из Источног Сарајева полицијски позив донио љубав и животни ослонац
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    11h 38m
    12
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    10h 34m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    10h 38m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    7h 31m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    9h 28m
    0