Kampanja "Petarde nisu igračke"

11.12.2023. 10:48
0
IZVOR: srna.rs

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske od danas do 15. januara realizovaće preventivnu kampanju "Petarde nisu igračke" s ciljem podizanje svijesti građana o opasnostima nezakonite i nestručne upotrebe pirotehnike.

- Cilj kampanje jeste i informisanje građana o odredbama Zakona o javnom redu i miru i Zakona o prometu eksplozivnih materija i zapaljivih tečnosti i gasova kojim je propisan promet, proizvodnja i korišćenje eksplozivnih materija, zapaljivih tečnosti i gasova u Republici Srpskoj - saopšteno je iz MUP-a.

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske preduzeće niz preventivnih mjera da bi građani Republike Srpske nastupajuće praznike obilježili u bezbjednom okruženju, na miran i dostojanstven način.

- U saradnji sa gradskim i opštinskim inspekcijskim službama biće sprovedene pojačane aktivnosti, s ciljem sprečavanja neovlašćene prodaje pirotehničkih sredstava, a vlasnicima ili odgovornim licima koja imaju zakonsko ovlašćenje za prodaju pirotehničkih sredstava, biće skrenuta dodatna pažnja na obavezu poštivanje zakonskih odredaba o kupovini, odnosno prodaji pirotehnike - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je upotreba pirotehnike naročito svojstvena djeci i maloljetnicima i zato će u dogovoru sa rukovodstvom i nastavnicima u vaspitno-obrazovnim ustanovama, policijski službenici realizovati predavanja za učenike o posljedicama upotrebe pirotehničkih sredstava, kako bi bilo spriječeno nastupanje neželjenih posljedica po lica.

Komentari 0
Povezane vijesti
Igor Kušić započeo stručno usavršavanje u Školi nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik“ u Beogradu Igor Kušić započeo stručno usavršavanje u Školi nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik“...
„Petarde nisu igračke“ - Dramatično upozorenje roditeljima pred praznike „Petarde nisu igračke“ - Dramatično upozorenje roditeljima pred praznike
Kako djeca s autizmom reaguju na petarde (VIDEO) Kako djeca s autizmom reaguju na petarde (VIDEO)
Najčitanije
 • Preminuo Sreten Sreto Petronić
  2h 54m
  0
 • "Kraljica džeparoša" ponovo u akciji
  9h 40m
  3
 • Priča o čiča Sretu Petroniću iz Pala i njegovoj Heleni
  2h 57m
  0
 • Zemljotres jačine 2,8 stepena na području Sarajeva
  8h 39m
  0
 • Upozorenje: Snažan ciklon ide prema regionu, očekuje se jako nevrijeme
  4h 6m
  0