Kampanja "Petarde nisu igračke"

11.12.2023. 10:48
0
IZVOR: srna.rs

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske od danas do 15. januara realizovaće preventivnu kampanju "Petarde nisu igračke" s ciljem podizanje svijesti građana o opasnostima nezakonite i nestručne upotrebe pirotehnike.

- Cilj kampanje jeste i informisanje građana o odredbama Zakona o javnom redu i miru i Zakona o prometu eksplozivnih materija i zapaljivih tečnosti i gasova kojim je propisan promet, proizvodnja i korišćenje eksplozivnih materija, zapaljivih tečnosti i gasova u Republici Srpskoj - saopšteno je iz MUP-a.

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske preduzeće niz preventivnih mjera da bi građani Republike Srpske nastupajuće praznike obilježili u bezbjednom okruženju, na miran i dostojanstven način.

- U saradnji sa gradskim i opštinskim inspekcijskim službama biće sprovedene pojačane aktivnosti, s ciljem sprečavanja neovlašćene prodaje pirotehničkih sredstava, a vlasnicima ili odgovornim licima koja imaju zakonsko ovlašćenje za prodaju pirotehničkih sredstava, biće skrenuta dodatna pažnja na obavezu poštivanje zakonskih odredaba o kupovini, odnosno prodaji pirotehnike - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je upotreba pirotehnike naročito svojstvena djeci i maloljetnicima i zato će u dogovoru sa rukovodstvom i nastavnicima u vaspitno-obrazovnim ustanovama, policijski službenici realizovati predavanja za učenike o posljedicama upotrebe pirotehničkih sredstava, kako bi bilo spriječeno nastupanje neželjenih posljedica po lica.

Komentari 0
Povezane vijesti
MUP Srpske uvodi novu praksu za plaćanje kazni MUP Srpske uvodi novu praksu za plaćanje kazni
Uhapšeno deset lica, osumnjičeni da su trgovali sa dvije tone droge Uhapšeno deset lica, osumnjičeni da su trgovali sa dvije tone droge
Brzina i alkohol najčešći uzroci nesreća Brzina i alkohol najčešći uzroci nesreća
Najčitanije
  • Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
    6h 49m
    3
  • Dan kada je ubijen Karađorđe – otac moderne srpske države
    16h 48m
    0
  • Zemljotres u BiH
    8h 24m
    0
  • Vatrogasci iz Han Pijeska spasili muškarca palog sa litice u provaliju
    15h 45m
    0
  • Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
    10h 28m
    9