Kampanja "Petarde nisu igračke"

11.12.2023. 10:48
0
IZVOR: srna.rs

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske od danas do 15. januara realizovaće preventivnu kampanju "Petarde nisu igračke" s ciljem podizanje svijesti građana o opasnostima nezakonite i nestručne upotrebe pirotehnike.

- Cilj kampanje jeste i informisanje građana o odredbama Zakona o javnom redu i miru i Zakona o prometu eksplozivnih materija i zapaljivih tečnosti i gasova kojim je propisan promet, proizvodnja i korišćenje eksplozivnih materija, zapaljivih tečnosti i gasova u Republici Srpskoj - saopšteno je iz MUP-a.

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske preduzeće niz preventivnih mjera da bi građani Republike Srpske nastupajuće praznike obilježili u bezbjednom okruženju, na miran i dostojanstven način.

- U saradnji sa gradskim i opštinskim inspekcijskim službama biće sprovedene pojačane aktivnosti, s ciljem sprečavanja neovlašćene prodaje pirotehničkih sredstava, a vlasnicima ili odgovornim licima koja imaju zakonsko ovlašćenje za prodaju pirotehničkih sredstava, biće skrenuta dodatna pažnja na obavezu poštivanje zakonskih odredaba o kupovini, odnosno prodaji pirotehnike - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je upotreba pirotehnike naročito svojstvena djeci i maloljetnicima i zato će u dogovoru sa rukovodstvom i nastavnicima u vaspitno-obrazovnim ustanovama, policijski službenici realizovati predavanja za učenike o posljedicama upotrebe pirotehničkih sredstava, kako bi bilo spriječeno nastupanje neželjenih posljedica po lica.

Komentari 0
Povezane vijesti
Oprez pri paljenju vatre na otvorenom Oprez pri paljenju vatre na otvorenom
Nastavljena potraga za nestalim Dragom Tanaskovićem Nastavljena potraga za nestalim Dragom Tanaskovićem
Maristeli Doder iz Istočnog Sarajeva policijski poziv donio ljubav i životni oslonac Maristeli Doder iz Istočnog Sarajeva policijski poziv donio ljubav i životni oslonac
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    13h 27m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    14h 11m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    18h 16m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    18h 20m
    2
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    3h 47m
    0