Караџић-Јовичевић: Изразита забринутост за положај српског народа у Црној Гори

23.06.2020. 15:12
1
ИЗВОР: Катера

Није се смјело десити да се у декларације о заштити права Српске православне цркве у Црној Гори, води рачуна само о имовини, а да се заборави изразити забринутост за положај српског народа у овој земљи, казала је Соња Караџић-Јовичевић, потпредсједница Народне скупштине Републике Српске.

Она је приликом обраћања на скупштини рекла да овај приједлог има бројне недостатке јер је направљен на брзину, а само како би био избачен приједлог који је дошао од стране посланика из опозиције.

Према њеним ријечима то је учињено како би евентуалне заслуге за овај приједлог припале владајућој већини.

- Све то је произвело један документ у којем се најмање помиње српски народ у Црној Гори.  Најмање се води рачуна о томе да ли ће ово произвести у том народу осјећај да српски народ у Републици Српској пружа подршку сународницима у Црној Гори, не само у борби за своје своје светиње и учествовању у литијама, него и у изражавању забринутости за даљу судбину и права Срба у овој земљи - наводи Караџић-Јовичевић.

Парламент Српске данас по хитном поступку разматра приједлог одлуке о усвајању Декларације о заштити права Српске православне цркве на слободно исповиједање вјере и права на њену имовину у Црној Гори.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Paljanin 23.06.2020. 17:40
    Nemojte molim vas da brinete o narodu u Crnoj Gori. Srbi su autohtoni narod u Crnoj Gori i sami ce sebi pomoci, a u ovakvoj su poziciji jer ih predstavljaju politicari poput ovih nasih iz Republike Srpske.
Повезане вијести
Полно насиље над дјететом: Врховни суд РС укинуо ослобађајућу пресуду Полно насиље над дјететом: Врховни суд РС укинуо ослобађајућу пресуду
У четвртак у Палама ретроспектива филмова Миодрага Таране У четвртак у Палама ретроспектива филмова Миодрага Таране
Шта доноси нацрт измјена Закона о комуналној полицији Српске? Шта доноси нацрт измјена Закона о комуналној полицији Српске?
Најчитаније
  • Ухапшена лица због крађе у Источној Илиџи
    17h 21m
    0
  • Шта доноси нацрт измјена Закона о комуналној полицији Српске?
    19h 44m
    2
  • Метеоролози објавили какво нас вријеме чека ове седмице
    10h 23m
    0
  • Промоција романа „Пиши, добри мој Нектарије“ Маријане Петронић 26. септембра у Источном Сарајеву
    21h 7m
    0
  • Пале: На хуманитарној вечери за Милана Маџгаља прикупљено 10.000 КМ
    15h 12m
    0