Караматић: Уђе ли БиХ у НАТО, Бошњаци ће морати да бомбардују муслимане

27.08.2019. 11:35
0
ИЗВОР: Srpska.info

Предсједник ХСС БиХ и члан Предсједништва Хрватског народног сабора Босне и Херцеговине Марио Караматић изјавио је да бошњачки политички представници не желе чланство земље у НАТО, већ да то питање користе само да би спријечили политички договор у БиХ.

– Што се тиче њиховог односа према НАТО, не знам шта они мисле, да би њих НАТО бранио од Хрватске или можда Белгије коју у посљедње вријеме нападају? Да ли су Бошњаци свјесни да ће уласком БиХ у НАТО прије или касније доћи у позицију да неки авион или хеликоптер БиХ мора на неку групу муслимана испалити томахавк ракете. То је оно што НАТО данас ради. Дакле, та њихова прича је само разлог због чега се нешто не договара – изјавио је Караматић за Радио – телевизију Херцег Босне.

Он тврди да све бошњачке НАТО приче немају „никаквог додира са стварношћу“.

– Данас је политичко Сарајево од међународних партнера навезано искључиво на Турску која је на излазним вратима НАТО, узима руске ракетне системе. То није пут у НАТО. Зна се гдје се о том путу одлучује – одлучује се у САД, у Бриселу, у Паризу, у Њемачкој. Покушајте се сјетити када је неко од представника бошњачког народа био то господин Комшић, Изетбеговић или Џаферовић, састао са било ким релевантним из ЕУ и разговарао о НАТО путу. Не, они се повремено чују искључиво само са Ердоганом. Настрану што се свако мало појаве фотографије господина Изетбеговића са Муслиманским братсвом које је терористичка организација, што је Шемсудин Мехмедовић био кум људима који су били у Ел муџахиду, који су касније завршили у Ал каиди. То је пут којим они желе да иду – закључио је Караматић, иначе бивши делегат у Дому народа БиХ.

Он је рекао да хрватски представници у БиХ желе да прате своју матицу Хрватску која је чланица ЕУ и НАТО, али да истовремено разумију став Срба који желе да то питање усклађују са политиком Србије. Карамтић сматра да је питање слања тзв. годишњег националног плана АНП у НАТО непотребно наметнуто као питање свих питања у Предсједништву БиХ и да то „нема никакве везе са НАТО“.

Коментари 0
Повезане вијести
јечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу јечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
Земљотрес у БиХ! Земљотрес у БиХ!
Цијене веће за 0,3 одсто, годишња инфлација два одсто Цијене веће за 0,3 одсто, годишња инфлација два одсто
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    10h 28m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    9h 23m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    4h 11m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    13h 45m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    5h 17m
    0