Каратисти "Славије" имали најуспјешнију годину у клупској историји

23.12.2021. 16:48
0
ИЗВОР: sportdc.net

Карате клуб Славија из Источног Сарајева имао је успјешну 2021. годину. Поред сјајних резултата на републичким и државним првенствима, каратисти Славије имали су запажене резултате и на међународној сцени, а највећи успјех је учешће Марине Куртеш на сениорском Свјетском првенству, које је половином новембра одржано у Дубаију.

Тренер Славије Дејан Вукадин каже да је ово била најуспјешнија година у историји клуба.

- Ово је најуспјешнија година од оснивања клуба, јер смо први пут од оснивања имали учесника на Свјетском првенству за сениоре. Наша такмичарка Марина Куртеш наступала је у категодрији сениорки до 61 кг. Претходно је на државном првенству освојила златну медаљу као најмлађа сениорка са само 17 година, чиме је изборила мјесто у сениорској репрезентацији БиХ и остварила историјски успјех за клуб. Већ у првом колу састала се са много старијом такмичарком из Турске, која је била трећа на Олимпијским играма у Токију и изгубила је на прегласавање судија, који су на 0:0 дали предност искуснијој такмичарки. Ово је за наш клуб велики успјех – каже тренер Славије.

Слика

Фото: Карате клуб "Славија"

Вукадин истиче да је Славија након добрих резултата на Првенству БиХ имала три такмичара на Балканском првенству, које је одржано у Ријеци.

- Александар Раонић и Лука Ћуковић су уз Марину остварили пласмане који су их одвели на Балканско првенству у Ријеци. Марина је освојила бронзану медаљу у конкуренцији млађих сениорки, а Лука и Александар су били пети и у борби за медаљу обојица су након 1:1 поражени правилом првог поена. Задовољан сам успјесима својих такмичара. У конкуренцији 104 клуба, наши кадети и јуниори су у генералном пласману заузели 11. мјесто на Првенству БиХ – рекао је Вукадин.

Најуспјешнија такмичарка Славије, Марина Куртеш, која је само неколико дана прије одласка на Свјетско првенство у Дубаји напунила 18 година у години која је на измаку окитила се бронзаном медаљом на Балканском првенству.

- Прије петнаестак дана вратила сам се са Балканског првенства у Ријеци, на којем сам у категорији млађих сениорки освојила бронзану медаљу, али то није једино такмичење које бих издвојила у 2021. години. Ову годину сам започела у Поречу на Свјетској лиги, гдје сам била седма након пет мечева и на жалост нисам успјела да дођем до медаље. На Првенству БиХ освојила сам злато, што је била виза за Свјетско првенство у Дубаију, гдје сам за противницу имала Туркињу Мерве Чобан, која има 28 година и трећа је на свјетској ранг листи. Ја сам презадовољна, изгубила сам прегласавањем судија након неријешеног резултата. Најбитније је да сам задовољна како сам одрадила меч и то је велико искуство за мене обзиром да сам први пут наступала на Свјетском првенству за сениоре – каже Марина Куртеш.

Запажене резултате имао је и Александар Раонић, који је кадетски и јуниорски првак БиХ.

- Моји најбољи резултати из 2021. године су прва мјеста на Првенству БиХ за кадете и јуниоре. Ти резултати су ми обезбиједили наступ на Балканском првенству на којем су имао по двије побједе и пораза, што је било довољно за пето мјесто – рекао је Раонић.

Лука Ћуковић, такође је освојио пето мјесто на Балканском првенству у Ријеци.

- На Првенству Републике Српске освојио сам титулу вицепрвака, а на Првенству БиХ сам био четврти, што је било довољно да се нађем на списку репрезентативаца за Балканско првенство у Ријеци. Као и мој клупски друг Александар Раонић, на Балканском првенству сам радио четири меча и имао двије побједе и два пораза за пето мјесто – каже Ћуковић.

За први тим Славије зимске паузе неће бити, јер слиједе припреме за предстојећа такмичења, а први на реду је Гранд при Кроација, квалификациони турнир у Самобору, а потом Европско првенство за сениоре у Турској и Европско првенство за кадете, јуниоре и млађе сениоре које ће се одржати у Прагу.

Коментари 0
Повезане вијести
„Славији“ шест медаља на првенству Републике Српске за дјецу „Славији“ шест медаља на првенству Републике Српске за дјецу
Четири медаље за каратисткиње „Славије“ у Тузли Четири медаље за каратисткиње „Славије“ у Тузли
Марина Kуртеш поново златна Марина Kуртеш поново златна
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    9h 42m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    21h 42m
    7
  • Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
    23h 16m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    7h 11m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    6h 29m
    0