Катић: Дан за понос и памћење

17.10.2021. 22:13
0
ИЗВОР: Катера
Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић написао је на свом "Фејсбук" профилу да је данашњи дан, када је патријарх српски Порфирије посјетио ову општину и град Источно Сарајево био дан за понос и памћење.
 
- У протекла два дана указана нам је велика част и понос, када је нашу општину и град посјетио Његова светост патријарх српски Порфирије, заједно са митрополитом црногорско-приморским Јоаникијем и епископом будимљанско-никшићким Методијем, а поводом 50 година монашке и 30 година епископске службе митрополита Хризостома - навео је Катић.
 
Написао је да су се данас у великом броју окупили на мјесту гдје ће градити Саборни храм - на Тргу Републике Србије у срцу Источног Новог Сарајева, почаствовани благословом Његове светости и уједињени у православној вјери и у идеји саборовања и окупљања у храму Господњем.
 
- Велика је радост видјети велики број суграђана, велики број дјеце на нашем Тргу, уз жеље да нас и у Саборном храму буде још више и, слиједећи пут Христов, градимо нашу општину и наш град - рекао је Катић.
 
Он је  додао да му је  изузетна част била присуствовати оваквом историјском догађају, те упутио честитке митрополиту Хризостому уз жеље да још дуго води народ на путу Господњем.
Коментари 0
Повезане вијести
Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
У понедјељак обиљежавање 32 године Прве сарајевске механизоване бригаде У понедјељак обиљежавање 32 године Прве сарајевске механизоване бригаде
ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    22h 14m
    1
  • Партизан мијења име!
    14h 56m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    19h 29m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    17h 3m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    22h 48m
    3