Katić: Dan za ponos i pamćenje

17.10.2021. 22:13
0
IZVOR: Katera
Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić napisao je na svom "Fejsbuk" profilu da je današnji dan, kada je patrijarh srpski Porfirije posjetio ovu opštinu i grad Istočno Sarajevo bio dan za ponos i pamćenje.
 
- U protekla dva dana ukazana nam je velika čast i ponos, kada je našu opštinu i grad posjetio Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije, zajedno sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Joanikijem i episkopom budimljansko-nikšićkim Metodijem, a povodom 50 godina monaške i 30 godina episkopske službe mitropolita Hrizostoma - naveo je Katić.
 
Napisao je da su se danas u velikom broju okupili na mjestu gdje će graditi Saborni hram - na Trgu Republike Srbije u srcu Istočnog Novog Sarajeva, počastvovani blagoslovom Njegove svetosti i ujedinjeni u pravoslavnoj vjeri i u ideji saborovanja i okupljanja u hramu Gospodnjem.
 
- Velika je radost vidjeti veliki broj sugrađana, veliki broj djece na našem Trgu, uz želje da nas i u Sabornom hramu bude još više i, slijedeći put Hristov, gradimo našu opštinu i naš grad - rekao je Katić.
 
On je  dodao da mu je  izuzetna čast bila prisustvovati ovakvom istorijskom događaju, te uputio čestitke mitropolitu Hrizostomu uz želje da još dugo vodi narod na putu Gospodnjem.
Komentari 0
Povezane vijesti
Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO) Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
U subotu privremena obustava saobraćaja u Istočnom Novom Sarajevu U subotu privremena obustava saobraćaja u Istočnom Novom Sarajevu
U subotu trka za osnovce u Istočnom Novom Sarajevu, prijave u toku U subotu trka za osnovce u Istočnom Novom Sarajevu, prijave u toku
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    4h 29m
    0
  • Slani mafini
    13h 50m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    15h 45m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    13h 39m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    8h 8m
    3