Катић и Милићева потписали споразум о сарадњи

03.03.2021. 15:44
0
ИЗВОР: СРНА

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић и декан Пољопривредног факултета Универзитета у Источном Сарајево Весна Милић потписали су споразум о сарадњи између општине и факултета, који се односи на суфинансирање трошкова студирања на овој високошколској установи.

Према споразуму, Општинска управа ће с циљем подстицаја уписне политике додијелити 5.000 КМ за потребе Пољопривредног факултета.

Обавеза факултета је да додијељена средства утроши на стипендирање пет студената из Републике Српске, који упишу прву годину на студијском програму Пољопривреда.

Катић и Милићева су током данашњег састанка разговарали о раду и потребама факултета, као и о могућностима унапређења пољопривредне производње на подручју ове локалне заједнице, саопштено је из општинске управе.

Милићева је информисала Катића и о активностима у претходном периоду у домену наставног процеса, условима студирања на факултету, те су заједно посјетили и савремене лабораторије факултета.

Катић је истакао велико задовољство нивоом развоја Пољопривредног факултета и пружио подршку свим активностима које промовишу активније учешће академске заједнице у развоју локалне заједнице, путем заједничких пројеката, наведено је у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
У Источном Сарајеву у петак семинар о снабдијевању топлотном енергијом
Расвијетљено више кривичних дјела на подручју Источног Новог Сарајева
На подручју ПУ Источно Сарајево 24 возача због алкохола искључена из саобраћаја
Најчитаније
 • Медвјед напао чобанина, изгризао га и поломио му руке
  19.04.2021
  1
 • Ухапшен мушкарац из Пала због пуцњаве у затвореном простору
  20.04.2021
  0
 • Рогатичанин тешко повријеђен у саобраћајној незгоди
  19.04.2021
  0
 • Пљачка пумпе у Источном Новом Сарајеву
  19.04.2021
  3
 • Влада смијенила десет директора у "Шумама Српске"
  19.04.2021
  3