Катић: Нацрт ребаланса буџета реалан и остварив до краја године

29.11.2021. 12:51
0
ИЗВОР: Катера

Скупштина општине Источно Ново Сарајево усвојила је на данашњој сједници Одлуку о усвајању ребаланса буџета општине Источно Ново Сарајево за 2021. годину у износу од 14.506.468 КМ, Одлуку о извршењу буџета у 2021. години и Закључак о утврђивању Нацрта буџета општине за 2022. годину у износу од 19.251.746 КМ.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић рекао је новинарима нацрт ребаланса буџета за 2021. годину усвојен у износу већем од 2.540.000 КМ.

- Повећање буџета се односи на одређене пореске приходе који су знатно увећани у буџету за 2021. годину, као и повећање од накнаде од ренте за уређење, пошто се јавио одређени број инвеститора који ће градити стамбено-пословне објекте и успјели смо у току ове године да наплатимо или ћемо наплатити одређени износ по том питању – рекао је Катић.

Катић сматра да је Нацрт ребаланса буџета општине реалан и да је то нешто што ће општина до краја текуће године остварити.

Слика

- Оно што је такође значајно јесте Нацрт буџета за 2022. годину и то је историјски буџет и највећи од кад постоји општина Источно Ново Сарајево. Мишљења сам да је реално планиран и остварив и оно што је јако битно јесте да је развојни, и да од овог износа имамо преко 10 милиона КМ капиталних инвестиција за наредну годину – каже Катић.

Додаје да ће општина Источно Ново Сарајево у идућој години бити велико градилиште, те навео низ пројеката међу којима се посебно издвајају изградња новог обданишта у износу од 500.000 КМ, изградња друге фазе вјештачког језера од 400.000 КМ, изградњу локалних саобраћајница, путева ка Тврдимићима и других пројеката.

Катић је додао да ће уз новчану помоћ Владе Републике Српске и града Источно Сарајево кренути у рјешавање проблема водоснабдијевања на територији ове општине.

Истиче  да ће из буџета општине за наредну годину бити издвојено 1.100.000 КМ за завршетак изградње зграде позоришта у Источном Новом Сарајеву, а остатак Влада Републике Српске.

- Из буџета ћемо реконструисати и објекте алтернативног смјештаја у Улици Цара Лазара и Карађорђевој у износу од 230.000 КМ – додаје Катић.

Он додаје да ту уврштавају и изградњу нове основне школе у вриједности од 4,5 милиона КМ, који ће финансирати Влада Републике Српске и низ других пројеката попут изградње зграде Музичке академије, Ректората УИС и студентских домова.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Катић: Највећи мирнодопски егзодус једног народа Катић: Највећи мирнодопски егзодус једног народа
Најчитаније
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    19h 43m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    20h 48m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    14h 31m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    15h 37m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    10h 45m
    0