Katić: Nacrt rebalansa budžeta realan i ostvariv do kraja godine

29.11.2021. 12:51
0
IZVOR: Katera

Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo usvojila je na današnjoj sjednici Odluku o usvajanju rebalansa budžeta opštine Istočno Novo Sarajevo za 2021. godinu u iznosu od 14.506.468 KM, Odluku o izvršenju budžeta u 2021. godini i Zaključak o utvrđivanju Nacrta budžeta opštine za 2022. godinu u iznosu od 19.251.746 KM.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je novinarima nacrt rebalansa budžeta za 2021. godinu usvojen u iznosu većem od 2.540.000 KM.

- Povećanje budžeta se odnosi na određene poreske prihode koji su znatno uvećani u budžetu za 2021. godinu, kao i povećanje od naknade od rente za uređenje, pošto se javio određeni broj investitora koji će graditi stambeno-poslovne objekte i uspjeli smo u toku ove godine da naplatimo ili ćemo naplatiti određeni iznos po tom pitanju – rekao je Katić.

Katić smatra da je Nacrt rebalansa budžeta opštine realan i da je to nešto što će opština do kraja tekuće godine ostvariti.

Slika

- Ono što je takođe značajno jeste Nacrt budžeta za 2022. godinu i to je istorijski budžet i najveći od kad postoji opština Istočno Novo Sarajevo. Mišljenja sam da je realno planiran i ostvariv i ono što je jako bitno jeste da je razvojni, i da od ovog iznosa imamo preko 10 miliona KM kapitalnih investicija za narednu godinu – kaže Katić.

Dodaje da će opština Istočno Novo Sarajevo u idućoj godini biti veliko gradilište, te naveo niz projekata među kojima se posebno izdvajaju izgradnja novog obdaništa u iznosu od 500.000 KM, izgradnja druge faze vještačkog jezera od 400.000 KM, izgradnju lokalnih saobraćajnica, puteva ka Tvrdimićima i drugih projekata.

Katić je dodao da će uz novčanu pomoć Vlade Republike Srpske i grada Istočno Sarajevo krenuti u rješavanje problema vodosnabdijevanja na teritoriji ove opštine.

Ističe  da će iz budžeta opštine za narednu godinu biti izdvojeno 1.100.000 KM za završetak izgradnje zgrade pozorišta u Istočnom Novom Sarajevu, a ostatak Vlada Republike Srpske.

- Iz budžeta ćemo rekonstruisati i objekte alternativnog smještaja u Ulici Cara Lazara i Karađorđevoj u iznosu od 230.000 KM – dodaje Katić.

On dodaje da tu uvrštavaju i izgradnju nove osnovne škole u vrijednosti od 4,5 miliona KM, koji će finansirati Vlada Republike Srpske i niz drugih projekata poput izgradnje zgrade Muzičke akademije, Rektorata UIS i studentskih domova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti
Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo
Katić: Najveći mirnodopski egzodus jednog naroda Katić: Najveći mirnodopski egzodus jednog naroda
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    21h 23m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    22h 56m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    19h 22m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    21h 35m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    12h 4m
    4