Катић најавио изградњу новог вртића у Источном Новом Сарајеву

08.07.2021. 12:50
0
ИЗВОР: Катера

Скупштина општине Источно Ново Сарајево на данашњој сједници донијела је одлуку о преусмјеравању новчаних средстава, намијењених за завршетак изградње Галерије „Кућански“ у изградњу новог вртића у оквиру регулационог плана „Центар 3“.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић рекао је новинарима да усвајање закључка о расподјели средстава из суфицита градског буџета, који су раније намијењени за завршетак изградње објекта Галерије „Кућански“, у овом тренутку потребнији за изградњу новог вртића.

- Мислимо да је у овом тренутку потребније да та средства уложимо у изградњу новог вртића, који треба да се налази у оквиру регулационог плана „Центар 3“, крај вјештачког језера. За градњу вртића имамо подршку Кабинета предсједника Српске, који је за ту намјену издвојио 200.000 КМ и са овим средствима од 300.000 КМ ми ћемо за годину дана имати нови дјечији вртић – рекао је Катић.

Он је истакао да је пројектом планирана градња објекта капацитета за око 120 дјеце, као и евентуална доградња објекта уколико за тим буде било потребе.

Катић је додао да ће у наредних мјесец дана почети изградња саобраћајнице на Тешановом брду вриједности 100.000 КМ, као и изградња канализационе мреже у Његошевој улици, вриједности 110.000 КМ.

Одборник Српске демократске странке (СДС) у СО Источно Ново Сарајево Стефан Игњатовић изразио је незадовољство због тога што начелник општине им није одговорио на одборничка питања, везана за приморедају дужности између њега и пријашњег начелника општине, као и о томе коме су и по којој цијени продате одређене земљишне парцеле у власништву општине.

Игњатовић је истакао да нису задовољни ни одлуком да се бесплатно уступи простор  у објекту нове спортске дворане „Херцеговачкој кући“.

- Дајемо бесплатно простор приватној фирми, а знамо да СРЦ „Славија“ послује у минусу – истакао је Игњатовић и додао да је руководство СРЦ „Славије“ имало приходе од 1.700 КМ, док су расходи били до 200.000 КМ.

На данашњој сједници Младен Јанковић је поново именован за директора Културног центра Источно Ново Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева
Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура
Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    15h 15m
    5
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    17h 58m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    12h 50m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    21h 43m
    0
  • Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
    19h 44m
    0