Katić najavio izgradnju novog vrtića u Istočnom Novom Sarajevu

08.07.2021. 12:50
0
IZVOR: Katera

Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo na današnjoj sjednici donijela je odluku o preusmjeravanju novčanih sredstava, namijenjenih za završetak izgradnje Galerije „Kućanski“ u izgradnju novog vrtića u okviru regulacionog plana „Centar 3“.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je novinarima da usvajanje zaključka o raspodjeli sredstava iz suficita gradskog budžeta, koji su ranije namijenjeni za završetak izgradnje objekta Galerije „Kućanski“, u ovom trenutku potrebniji za izgradnju novog vrtića.

- Mislimo da je u ovom trenutku potrebnije da ta sredstva uložimo u izgradnju novog vrtića, koji treba da se nalazi u okviru regulacionog plana „Centar 3“, kraj vještačkog jezera. Za gradnju vrtića imamo podršku Kabineta predsjednika Srpske, koji je za tu namjenu izdvojio 200.000 KM i sa ovim sredstvima od 300.000 KM mi ćemo za godinu dana imati novi dječiji vrtić – rekao je Katić.

On je istakao da je projektom planirana gradnja objekta kapaciteta za oko 120 djece, kao i eventualna dogradnja objekta ukoliko za tim bude bilo potrebe.

Katić je dodao da će u narednih mjesec dana početi izgradnja saobraćajnice na Tešanovom brdu vrijednosti 100.000 KM, kao i izgradnja kanalizacione mreže u Njegoševoj ulici, vrijednosti 110.000 KM.

Odbornik Srpske demokratske stranke (SDS) u SO Istočno Novo Sarajevo Stefan Ignjatović izrazio je nezadovoljstvo zbog toga što načelnik opštine im nije odgovorio na odbornička pitanja, vezana za primoredaju dužnosti između njega i prijašnjeg načelnika opštine, kao i o tome kome su i po kojoj cijeni prodate određene zemljišne parcele u vlasništvu opštine.

Ignjatović je istakao da nisu zadovoljni ni odlukom da se besplatno ustupi prostor  u objektu nove sportske dvorane „Hercegovačkoj kući“.

- Dajemo besplatno prostor privatnoj firmi, a znamo da SRC „Slavija“ posluje u minusu – istakao je Ignjatović i dodao da je rukovodstvo SRC „Slavije“ imalo prihode od 1.700 KM, dok su rashodi bili do 200.000 KM.

Na današnjoj sjednici Mladen Janković je ponovo imenovan za direktora Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo.

Komentari 0
Povezane vijesti
Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    14h 45m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    13h 40m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    8h 28m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    9h 34m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    18h 2m
    0