Катић: Срби протјерани из Сарајева уточиште нашли у Источном Сарајеву

04.07.2023. 18:23
7
ИЗВОР: srna.rs

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић пружио је пуну подршку градоначелнику Источног Сарајева Љубиши Ћосићу, који је на улазу у овај град поставио табле са натписом “Источно Сарајево – град 157.000 Срба који су морали напустити Сарајево”.

Катић је изјавио Срни да су протјерани Срби из Сарајева уточиште нашли у граду Источно Сарајево и општинама у његовом саставу.

- Данас је Сарајево град без Срба, јер их је остало тек толико да се каже да су на нивоу статистичке грешке - истакао је Катић.

Он је нагласио да је ово одговор на табле постављене на улазу у федерално Сарајево о лажној опсади града током рата, те указао да Сарајево никада није било под опсадом, нити је било опкољено.

На шест кључних улаза у Источно Сарајево прије три дана постављене су табле са називом и подручјем града на српском и енглеском језику, на којима је истакнут податак да је 157.000 Срба морало напустити Сарајево.

Након тога градоначелник Сарајева Бењамина Карић поднијела је кривичну пријаву против градоначелника Источног Сарајева Љубиша Ћосић за, како је навела, изазивање или распиривање националне, расне или вјерске мржње.

Коментари 7
  • Generic placeholder image
    Citalac 05.07.2023. 13:20
    Za Dusana: Ako nasi pravnici i istoricari cute, onda nek i on cuti. Kojim gradjanima Istocnog Sarajeva ce on poslati politicku poruku o ovoj temi? Ja sam malo stariji od njega i znam sta o ratu mogu reci. Nista. Zato sto sam bio dijete. Inteligencija cuti zato sto od neinteligencije ne moze da dodje do rijeci.
  • Generic placeholder image
    Ja 05.07.2023. 06:44
    Pa se ti protjerani Srbi zaposlili ponovo u Sarajevu,zeznuo ih Krajišnik obećao kule i vile a na kraju dobili da budu Bošnjačke sluge.E sad slušajte Dodika pa izgubite i taj komad kruha...
  • Generic placeholder image
    re: Citalac 05.07.2023. 06:08
    Karićeva je fakultet završila na Kobiljači, samo da znaš.
  • Generic placeholder image
    Dušan 04.07.2023. 22:58
    Predsjednik opštine odgovara Gradonačelnici, politička poruka njoj a i građanima Istočnog Sarajeva i Kantona Sarajeva, i treba tako da bude i dobro je.
    Međutum problem je što nema pravnika i istoričara koji joj odgovaraju. Oni spavaju i kunjaju u svom intelektualnom neproduktivnom carstvu.
    Poštovani Čitalac mi Srbi nemamo efektinu i efikasnu inteligenciju!
  • Generic placeholder image
    Spale 04.07.2023. 22:46
    @ Citalac

    E ljudski se ismijah
  • Generic placeholder image
    Realno 04.07.2023. 20:46
    Katic ima pravo da odgovori. Zahvaljujuci njegovom rodaku Katicu ostali smo u svojim kucama. Katici su svojim primjerom ostanka na liniji razgranicenja 1995. godine sprijecili iseljavanje stanovništva. O tome nikada niko nije javno govorio. To je istina.
  • Generic placeholder image
    Citalac 04.07.2023. 18:33
    Difovac odgovara doktoru pravnih nauka. Ovaj nek pravi kolut naprijed, kolut nazad, a nek pusti nase pravnike i istoricare nek joj odgovaraju.
Повезане вијести
Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
Вуковцима бесплатно полагање возачког испита Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
Најчитаније
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    18h 55m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    20h 0m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    13h 43m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    14h 49m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    23h 17m
    0