Казне од ЦИК-а добили СНСД и Социјалдемократе БиХ

07.10.2020. 17:12
0
ИЗВОР: Srpskainfo

Централна изборна комисија БИХ казнила је на данашњој сједници СНСД и Социјалдемократе БиХ са по 1.000 КМ због плаћеног оглашавања прије званичног почетка изборне кампање.

ЦИК је ову одлуку донио након пријава које је упутио Транспаренси Интернешнал у БИХ (ТИ БИХ).

-Уз пријаве ТИ БИХ је ЦИК доставио и фотографије билборда Младих социјалдемократа (МСД) који су у Бањалуци истакнути на више локација као и слике билборда градске организације Социјалдемократа БиХ Сребреник. У изјашњењу СНСД је навео да је све ово дјело „групе активиста младог крила ове странке МСД“ док су Социјалдемократи БИХ навели да су на билборду „написали само назив градске организације“- наводе у ТИ БиХ.

ЦИК није прихватио ова објашњења, а одлука да се обје странке санкционишу донесена је једногласно. ТИ БИХ још чека исход осталих пријава које је упутио ЦИК-у против више политичких субјеката, такође због плаћеног оглашавања ван периода изборне кампање.

ЦИК БИХ данас је донио и одлуку да поништи овјеру за учешће на локалним изборима Уједињеној Српској, а све због спорног спота који подстиче на мржњу.

-Овај поступак покренут је по службеној дужности, али је и ТИ БИХ случај пријавио ЦИК-у. Пријава је упућена и Омбудсману за људска права који има могућност издавања препоруке овој политичкој партији, а како би се спријечило будуће изражавање говора мржње - навели су у ТИ БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
За неплаћене саобраћајне казне дугује скоро 81.000 КМ За неплаћене саобраћајне казне дугује скоро 81.000 КМ
За неодговорне власнике кућних љубимаца казне од 200 КМ до 600 КМ За неодговорне власнике кућних љубимаца казне од 200 КМ до 600 КМ
У Српској већа казна због џоинта него за педофилију У Српској већа казна због џоинта него за педофилију
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    16h 13m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    5h 26m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    5h 20m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    4h 57m
    1
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    20h 17m
    0