Кажњен због телефонирања у вожњи и снимања полицијских службеника на Јахорини

16.12.2020. 12:34
3
ИЗВОР: Катера

Током протеклог викенда, на друштвеној мрежи "Фејсбук" појавио се видео-снимак, који је објављен на неколико медија из ФБиХ и у чијем опису стоји како полиција на Јахорини зауставља мушкарца "из националних разлога". 

Медији који су пренијели овај видео снимак, објавили су и наводне тврдње лица С.К. , гдје он каже да га је полиција малтретирала на Јахорини, да није било разлога за кажњавање или заустављање. Том приликом, лице С.К. је мобилним телефоном снимало полицијске службенике, упркос наредби од стране полицијског службеника да престане са истим.

Тим поводом, редакција нашег портала је контактирала Полицијску управу Источно Сарајево и писменим путем затражила одговор на питање шта се тачно догодило на Јахорини. 

Из Полицијске управе нам је речено да су полицијски службеници Полицијске станице Пале, дана 12.12.2020. године око 11:15 часова, на подручју Олимпијског центра Јахорина, у Олимпијској улици, општина Пале, зауставили и контролисали путнички аутомобил, марке „BMW“, којом је управљало лице С.К. из Високог. Разлог заустављања возача је кориштење мобилног телефона током вожње.

- Када је лицу С.К. саопштено да ће бити санкционисан због почињеног прекршаја из члана 33 Закона о основама безбједности саобраћаја БиХ (Кориштење мобилног телефона за вријеме вожње), исти је негодујући самовољно изашао из аутомобила и почео мобилним телефоном да снима полицијске службенике.  Полицијски службеник јасно је упозорио лице С.К. а затим и издао наређење да престане са снимањем, што је исти одбио за шта му је издат прекршајни налог из члана 24 Закона о јавном реди и миру Републике Српске (Ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних фунција) - наводи се у саопштењу из Полицијске управе Источно Сарајево за портал Катера.

Додају да је видео снимак, који је снимио С.К., прослијеђен Служби за заштиту интегритета и законитости у раду, Министарства унутрашњих послова РС, ради предузимања мјера и радњи из њихове надлежности.

Видео преузет са "Crna Hronika Media"

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Анонимно 20.12.2020. 17:49
    Koji si moj dolazio trebali su te i namlatiti gore 😂😂😂
  • Generic placeholder image
    Анонимно 16.12.2020. 22:36
    Kakav čoban
  • Generic placeholder image
    Vedad 16.12.2020. 13:47
    Xaxax, cuj stao na sred ceste, i jos se buni. Pa jarane bolje da si se kretao.
Повезане вијести
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима
Изложбом икона почеле "Мајске духовне свечаности" у Палама Изложбом икона почеле "Мајске духовне свечаности" у Палама
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    18h 22m
    4
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    1h 27m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    22h 55m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    20h 29m
    3
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    21h 35m
    0