Kažnjen zbog telefoniranja u vožnji i snimanja policijskih službenika na Jahorini

16.12.2020. 12:34
3
IZVOR: Katera

Tokom proteklog vikenda, na društvenoj mreži "Fejsbuk" pojavio se video-snimak, koji je objavljen na nekoliko medija iz FBiH i u čijem opisu stoji kako policija na Jahorini zaustavlja muškarca "iz nacionalnih razloga". 

Mediji koji su prenijeli ovaj video snimak, objavili su i navodne tvrdnje lica S.K. , gdje on kaže da ga je policija maltretirala na Jahorini, da nije bilo razloga za kažnjavanje ili zaustavljanje. Tom prilikom, lice S.K. je mobilnim telefonom snimalo policijske službenike, uprkos naredbi od strane policijskog službenika da prestane sa istim.

Tim povodom, redakcija našeg portala je kontaktirala Policijsku upravu Istočno Sarajevo i pismenim putem zatražila odgovor na pitanje šta se tačno dogodilo na Jahorini. 

Iz Policijske uprave nam je rečeno da su policijski službenici Policijske stanice Pale, dana 12.12.2020. godine oko 11:15 časova, na području Olimpijskog centra Jahorina, u Olimpijskoj ulici, opština Pale, zaustavili i kontrolisali putnički automobil, marke „BMW“, kojom je upravljalo lice S.K. iz Visokog. Razlog zaustavljanja vozača je korištenje mobilnog telefona tokom vožnje.

- Kada je licu S.K. saopšteno da će biti sankcionisan zbog počinjenog prekršaja iz člana 33 Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja BiH (Korištenje mobilnog telefona za vrijeme vožnje), isti je negodujući samovoljno izašao iz automobila i počeo mobilnim telefonom da snima policijske službenike.  Policijski službenik jasno je upozorio lice S.K. a zatim i izdao naređenje da prestane sa snimanjem, što je isti odbio za šta mu je izdat prekršajni nalog iz člana 24 Zakona o javnom redi i miru Republike Srpske (Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funcija) - navodi se u saopštenju iz Policijske uprave Istočno Sarajevo za portal Katera.

Dodaju da je video snimak, koji je snimio S.K., proslijeđen Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu, Ministarstva unutrašnjih poslova RS, radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

Video preuzet sa "Crna Hronika Media"

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Anonimno 20.12.2020. 17:49
    Koji si moj dolazio trebali su te i namlatiti gore 😂😂😂
  • Generic placeholder image
    Anonimno 16.12.2020. 22:36
    Kakav čoban
  • Generic placeholder image
    Vedad 16.12.2020. 13:47
    Xaxax, cuj stao na sred ceste, i jos se buni. Pa jarane bolje da si se kretao.
Povezane vijesti
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama
Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO) Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO)
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    5h 42m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    10h 57m
    0
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    22h 16m
    0
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    8h 43m
    0
  • Umrla glumica Radmila Živković
    7h 9m
    0