Кфор демантовао: Српски војници нису уперили оружје у цивиле на КиМ

17.02.2024. 21:47
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Кфор је демантовао вијест и фотографију коју су објавили поједини приштински медији, а која наводно приказује српску јединицу која упире оружје у цивиле на Косову и Метохији.

Како су истакли ријеч је о заједничкој патроли Кфора и Војске Србије на административној линији.

- Ове информације нису тачне и не одражавају шта се заправо догодило. Данас, око 14.45, летонска јединица КФОР-а спремала се да започне планирану синхронизовану патролу са Војском Србије, дуж обје стране административне линије. У вријеме снимања дотичне фотографије, летонско особље је координирало са својим српским колегама, који су се налазили на њиховој страни административне линије - наводи се у саопштењу Кфора.

Напомиње се да је летонски одред био позициониран даље иза свог вође, који је био укључен у координацију активности са Војском Србије.

- Слика је могла бити исјечена како би се искључили дијелови који приказују летонског лидера како разговара са вођом српских оружаних снага - истиче се у саопштењу и додаје да је синхронизована патрола спроведена на професионалан начин и уз пуно поштовање добро утврђених процедура.

КФОР наставља да спроводи свој мандат УН-а, обезбијеђујуц́и сигурно и безбједно окружење за све заједнице које живе на Косову и Метохији, у сваком тренутку и непристрасно, закључује се у саопштењу КФОР-а, преноси "б92".

Коментари 0
Повезане вијести
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    4h 8m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    3h 32m
    0
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    18h 16m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    3h 26m
    0
  • У недјељу гусларско вече у Палама
    23h 53m
    2