Кфор тврди да је способан да испуни мандат

27.06.2023. 17:29
0
ИЗВОР: srna.rs

Кфор је саопштио да наставља да подржава дијалог, уз посредовање ЕУ, као једино средство за постизање неповратне и трајне стабилности и смиривања тензија на сјеверу Косова и Метохије.

У саопштењу из Кфора наводе да командант мисије Анђело Микеле Ристућа остаје у блиском контакту и координацији са свим домаћим и међународним саговорницима, укључујући и начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића.

- Кфор поздравља све мултинационалне напоре предузете да се обје стране врате за преговарачки сто и позива све стране да се крену ка деескалацији и да се уздрже од провокативних акција које су против интереса свих људи на Косову - наведено је у саопштењу.

У саопштењу се истиче да Кфор, "остаје будан и у потпуности способан да испуни свој мандат да омогући безбједно окружење и слободу кретања за све заједнице на Косову" у складу Резолуцији 1244 Савјета безбједности УН из 1999. године.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежен Ђурђевдан у Призрену Обиљежен Ђурђевдан у Призрену
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    19h 31m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    16h 3m
    4
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    18h 47m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    14h 25m
    0
  • Данас Марковдан
    23h 13m
    0