Kfor tvrdi da je sposoban da ispuni mandat

27.06.2023. 17:29
0
IZVOR: srna.rs

Kfor je saopštio da nastavlja da podržava dijalog, uz posredovanje EU, kao jedino sredstvo za postizanje nepovratne i trajne stabilnosti i smirivanja tenzija na sjeveru Kosova i Metohije.

U saopštenju iz Kfora navode da komandant misije Anđelo Mikele Ristuća ostaje u bliskom kontaktu i koordinaciji sa svim domaćim i međunarodnim sagovornicima, uključujući i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića.

- Kfor pozdravlja sve multinacionalne napore preduzete da se obje strane vrate za pregovarački sto i poziva sve strane da se krenu ka deeskalaciji i da se uzdrže od provokativnih akcija koje su protiv interesa svih ljudi na Kosovu - navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se ističe da Kfor, "ostaje budan i u potpunosti sposoban da ispuni svoj mandat da omogući bezbjedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice na Kosovu" u skladu Rezoluciji 1244 Savjeta bezbjednosti UN iz 1999. godine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka
Srpskoj porodici u Lipljanu ukradeno više od 25 ovaca Srpskoj porodici u Lipljanu ukradeno više od 25 ovaca
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    2h 48m
    7
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    21h 10m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    22h 25m
    1
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    18h 18m
    0
  • Skupština Džudo saveza Srpske bez kvoruma
    21h 24m
    1