Клуб одборника СДС Источно Ново Сарајево напустио сједницу због вријеђања одборника Игњатовића

29.11.2021. 12:24
0
ИЗВОР: Катера

Клуб одборника Српске демократске странке (СДС) у СО Источно Ново Сарајево напустиo je засједање парламента због одстрањивања одборника ове странке Стефана Игњатовића са сједнице.

Игњатовић је у изјави новинарима рекао да му је на данашњој сједници ускраћено право на дискусију, те да су га предсједник СО и начелник општине увриједили.

- Ја сам поставио своје амандмане ка начелнику који је предлагач буџета, који је мене окарактерисао као особу која је одговорна за то што ће општина остати без одређених средстава, међутим у мојим изјавама у медијима ја сам увијек говорио да је на нашу срећу СО добила те средства, али на несрећу наших грађана што смо добили толики новац од игара на срећу - каже Игњатовић.

Игњатовић је за данашњу сједницу припремио шест амандмана, међу којима је од општине тражио да се у ребалансу буџета уврсте средства за помоћ борачкој популацији, удружењу са четворо и више дјеце, Удружењу ампутираца, Џудо клубу "Славија" и другим.

Слика


Шеф Клуба одборника СДС Натко Суџука рекао је да данашњу сједницу напуштају искључиво због избацивања Игњатовића, те како је рекао, недозвољавања рада одборника на засједању Скупштине општине.

Суџука је рекао да је овоме претходила и расправа на тему пореза на приходе од игара на срећу, а на основу чега ће општини Источно Ново Сарајево припасти око три милиона КМ, док ће општинама Пале и Источна Илиџа припасти по 20.000 КМ. 

Суџука каже да та цифра коју би остварила општина Источно Ново Сарајево сумњива, те да су одборници овог клуба оптужени што су доставили одборнички материјал колегама одборницима у паљанској Скупштини општине.

- Одборнички материјал је јавно доступан и какав бих ја био одборник да сав свој материјал не подијелим са грађанима, у овом случају са колегама са Пала. Имам право на увид у материјал сваке сједнице скупштина било које општине - каже Суџука, те додаје да потпуно преузима сваку одговорност сматрајући то исправним.

- Ја као одборник имам право да доставим материјал коме желим, као што имам право да тражим одборнички материјал из других скупштина општина, тако да на себе преузимам пуну одговорност - каже Суџука.

Суџука, као и одборници СДС са Пала, сматра да је износ који ће општина Источно Ново Сарајево остварити по овом питању у односу на општине Пале и Источну Илиџу, нелогичан и само траже да се то детаљно преиспита. 

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић рекао је новинарима да оно што одборник СДС Стефан Игњатовић тврди није тачно, те као доказ на то наводи могућност увида у стенограм са сједнице.

Слика


Катић истиче да он није вријеђао Игњатовића и његову породицу, те да не постоји никакав контекст из којег се такво нешто може протумачити.

Предсједник Скупштине општине Источно Ново Сарајево Ведран Јованчић је истакао да је одборник СДС Стефан Игњатовић са сједнице удаљен због непримјереног понашања и вријеђања њега и начелника општине, као и читавог парламента.

- Мени је у опису посла да поштујем и држим ред на сједници Скупштине општине, али колега Игњатовић ме је изненадио својим понашањем данас упућивањем непримјерених ријечи, не само начелнику општине и мени, као предсједнику скупштине, него су ту изречене неке псовке на рачун читаве Скупштине општине - каже Јованчић.

Јованчић додаје да није пристао на захтјев Клуба одборника СДС након одржане паузе да се на сједницу врати одборник Игњатовић, јер сматра да је то била уцјена по цијену њиховог учествовања на сједници парламента.

- Ја не могу да кршим етички кодекс и пословник Скупштине по којем сам одстранио одборника због недоличног понашања и нисам  повукао ту одлуку, чак шта више, послије преслушавања стенограма поступићемо према даљим процедурама - казао је Јованчић.

Коментари 0
Повезане вијести
Катић: Највећи мирнодопски егзодус једног народа Катић: Највећи мирнодопски егзодус једног народа
За реконструкцију парка Гаврило Принцип 200.000 КМ За реконструкцију парка Гаврило Принцип 200.000 КМ
Најзначајнији пројекти у овој години почетак изградње обданишта и основне школе Најзначајнији пројекти у овој години почетак изградње обданишта и основне школе
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    22h 45m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    20h 44m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    22h 57m
    0
  • Партизан мијења име!
    13h 26m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    17h 59m
    0