Кнежевић: Извини Србијо и српски народе (ВИДЕО)

18.06.2021. 11:16
0
ИЗВОР: rs.n1info.com

Желим да се извиним цијелој Србији и српском народу због онога што се десило у парламенту, јер то није већинска Црна Гора, рекао је јутрос за ТВ Прва Милан Кнежевић из Демократског фронта, због тога што је у црногорском парламенту усвојена Резолуције о наводном геноциду у Сребреници.

- Нико од грађана који су гласали за промјене у Црној Гори и против Мила Ђукановић није могао да помисли да ће већи дио парламентарне већине прогласити Србију и српски народ за геноцидан. Осјећам извјесну дозу срамоте, иако сам гласао против те резолуције - рекао је он.

Кнежевић је нагласио да су премијеру Здравку Кривокапићу, још прије гласања, поручили да ако резолуција о Сребреници и смјена министра Владимира Лепосавића буду изгласани заједно са ДПС, он више неће имати подршку ДФ и да га више неће ни формално сматрати за премијера.

СРБИН.инфо

Посланици ДФ су послије гласања напустили парламент, а својим коалиционим партнерима Алекси Бечићу и Дритану Абазовићу, Кнежевић је поручио да ако одустану од прављења договора са ДПС и покажу спремност за повратак на изворне и изборне програмске принципе постоји могућност за обнављање односа.

Кнежевић је нагласио и да је легитимитет предсједника скупштине Алексе Бечића, такође, упитан пошто је његова партија заједно са ДПС гласала за резолуцију.

Он није желио да спекулише о могућим насљедницима Кривокапића, али је рекао да у парламентарној већини постоји велики број људи који би часно и одговорно обављали функцију премијера.

Уколико договора не буде било, логичан пут су нови избори које би организовала прелазна влада, што би био посљедњи приједлог ДФ, закључио је Кнежевић.

Министар правде, људских и мањинских права Владимир Лепосавић смијењен је у Скупштини Црне Горе, која је већином гласова усвојила и резолуцију о Сребреници, на приједлог опозиционе Бошњачке странке.

Коментари 0
Повезане вијести
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Којић: Међу погинуле у Поточарима уписани још живи људи Којић: Међу погинуле у Поточарима уписани још живи људи
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    15h 56m
    10
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    22h 37m
    13
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    3h 0m
    2
  • Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела
    14h 44m
    0
  • На аеродрому откривена врећа са змијама у панталонама путника
    13h 11m
    0