Ко ће први тестирати руску вакцину против рака?

12.10.2024. 21:58
1
ИЗВОР: rtrs.tv

Пацијенти са меланомом и микроцелуларним карциномом плућа, могли да буду први који ће добити нову вакцину против рака у оквиру клиничких испитивања, изјавио је директор руског Националног истраживачког центра за епидемиологију и микробиологију "Гамалеја" Александар Гинцбург.

- Сада радимо са меланомом, јер је једноставно технички лакши за рад. Он је на површини коже, све се види, али биће и других. Казањски институт за медицину и биологију спроводи истраживања на другим моделима, посебно на микроцелуларном раку плућа, од којег у свијету умире око 1,2 до 1,3 милиона људи. То је један од најчешћих малигних тумора - рекао је научник за руске медије.

Како је објаснио, процедура тестирања ће се разликовати од уобичајене, па тако неће бити класичне прве, друге и треће фазе.

Вакцину против рака су заједнички развили: Истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију "Н. Ф. Гамалеја", Московски истраживачки онколошки институт "П. А. Херцен" и Национални медицински истраживачки центар за онкологију "Н. Н. Блохин".

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    merc 12.10.2024. 22:51
    ja pristajem na sve testove
Повезане вијести
Пјанић се извинио Русима - није хтио меч против њих, а сад због милиона дошао у ЦСКА Пјанић се извинио Русима - није хтио меч против њих, а сад због милиона дошао у ЦСКА
Почела производња руског електричног аутомобила „е-ларгус“ Почела производња руског електричног аутомобила „е-ларгус“
Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици
Најчитаније
  • Сахрањена Зорица Кусмук
    4h 54m
    0
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    5h 24m
    3
  • Требевић: Клизиште на Златишту пријети Старом Граду?
    14h 4m
    0
  • Кењић и Пејушић донијели преокрет
    9h 16m
    0
  • Ђоковић поставио нови свјетски рекорд
    11h 27m
    0