Ко су изборни побједници у Српској?

07.10.2024. 08:54
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Драшко Станивуковић остаје градоначелник Бањалуке, Зоран Аџић Градишке, Слободан Јавор Приједора, Дарко Томаш Прњавора, Борис Јеринић Добоја, Мирко Ћурић Требиња, Љубиша Ћосић Источног Сарајева, а Љубиша Петровић Бијељине, показују засад доступни, прелиминарни резултати избора.

Бојан Ивановић долази на чело Зворника, Мирослав Бојић није имао противкандидата па остаје градоначелник Лакташа, док је Игор Жунић нови градоначелник Дервенте.

Кандидат СНСД-а за начелника општине Челинац Владо Глигорић прогласио је побједу на локалним изборима, након што су пребројани гласови са 25 од укупно 26 бирачких мјеста.

Милан Миличевић освојио је нови мандат на челу Теслића. Кандидат СДС-а за начелника општине Шамац Ђорђе Милићевић прогласио је побједу. Побједу је прогласио и кандидат СНСД-а за начелника општине Брод Милан Зечевић.

Кандидат ПДП-а за начелника Котор Варош Зденко Сакан освојио је нови мандат. Кандидат СНСД-а за начелника Козарске Дубице Игор Савковић однио је побједу у тој општини.

Кандидат СНСД-a за начелника општине Нови Град Мирослав Дрљача освојио је трећи начелнички мандат.

Кандидат СНСД-а за начелника општине Соколац Страхиња Башевић рекао је да је, према досадашњим прелиминарним резултатима, добио више од 1.700 гласова од свог противкандидата из СДС-а Милована Бјелице.

Кандидат ДЕМОС-а за начелника општине Пале Дејан Којић прогласио је побједу на локалним изборима, истичући да је побиједио противкандидата из СНСД-а Дамјана Шкипину са 1.350 гласова разлике.

Кандидат СДС-а за начелника општине Источна Илиџа Маринко Божовић освојио је 5.534 гласа, а његов противкандидат из СНСД-а Мирослав Вујичић 3.667 гласача.

Кандидат СНСД-а за начелника општине Рогатица Нинослав Прелић рекао је да је, након пребројаних гласова на свим бирачким мјестима, добио више гласова од противкандидата.

Радан Сарић из СНСД-а освојио је 1.314 гласова за функцију начелника општине Осмаци, односно мандат, по прелиминарним резултатима.

Лазар Продановић, кандидат СНСД-а, освојио је више од четири хиљаде гласова у утрци за мјесто начелника у Братунцу и он је стари-нови начелник ове локалне заједнице.

Кандидат СНСД-а за начелника општине Вишеград Младен Ђуревић прогласио је побједу на локалним изборима. ОИК је потврдио побједу СНСД-овог Радомира Сладоја за начелника Калиновика.

Кандидат Уједињене Српске за начелника општине Станари Александар Ристић прогласио је изборну побједу.

Драган Гајић, кандидат СНСД, побиједио је у Угљевику. Из СП-а су навели да у ће у наредне четири године на челу општине Чајниче бити њихов кадар Мирослав Фуртула.

Кандидат СДС-а за начелника општине Берковићи Бојан Самарџић прогласио је побједу. Изборни штаб СНСД-а прогласио је побједу свог кандидата за начелника општине Фоча Милана Вукадиновића.

Вукота Говедарица (СДС) је, према прелиминарним резултатима избора, нови начелник општине Гацко. Кандидат СНСД-а за начелника Билеће Миодраг Парежанин прогласио је побједу на локалним изборима.

Миленко Авдаловић из СНСД-а побиједио у трци за начелника општине Невесиње, речено је из СНСД-а Невесиње.

Заједнички кандидат српских странака у Сребреници Милош Вучић рекао је да у Сребреници може да прогласи побједу и захвалио је грађанима за указано повјерење.

Снежана Ружичић остаје начелник Језера, а у Рибнику води кандидат СНСД-а Душко Дакић.

СНСД је, подсјетимо, и прије него је почело бројање гласова, могао да прогласи побједу у Лакташима, Трнову и Источном Новом Сарајеву, с обзиром на то да њихови кандидати нису имали конкуренте.

Коментари 0
Повезане вијести
Миодраг Парежанин нови начелник општине Билећа Миодраг Парежанин нови начелник општине Билећа
Убједљива побједа Милоша Вучића у Сребреници Убједљива побједа Милоша Вучића у Сребреници
Миличевић прогласио побједу у Теслићу Миличевић прогласио побједу у Теслићу
Најчитаније
  • Локални избори 2024: Одржани локални избори у БиХ
    21h 14m
    4
  • Дејан Којић прогласио побједу у Палама
    13h 51m
    8
  • Маринко Божовић прогласио побједу у Источној Илиџи
    14h 46m
    2
  • Град Источно Сарајево: До 15.00 часова највећа излазност у Трнову
    19h 21m
    0
  • Љубиша Ћосић прогласио побједу
    11h 55m
    3