Које пјесме највише ометају возаче у саобраћају?

01.12.2023. 21:54
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Много тога се промијенило у начину кориштења аутомобила, али једна ствар је остала начелно иста - слушање музике у вожњи. У наставку прочитајте које пјесме највише ометају возача док управља возилом.

Утисак је да већина и даље слушао омиљену радиостаницу, али све чешће је и кориштење додатних садржаја, било преко УСБ стика или апликације попут Spotify. Слушате ли искључиво музику, најновија студија "Compare the Market" нуди листу пјесама које највише и најмање ометају возача током вожње.

Они су анализирали пјесме с "листе за вожњу" апликације Spotify, а оцјењивали су их према четири битна чиниоца. То су темпо (БПМ), енергичност, ритмичност и гласноћа. Резултати би вас могли изненадити.

На првом мјесту, с индексом дистракције од чак 78.76 одсто, налази се пјесма "Dragostea Din Tei" групе O-Zone. Наводно ствара велику зависност, а заузела је четврто мјесто по енергичности.

Одмах иза је пјесма коју потписују Jay-Z и Alicia Keys, "Empire State of Mind", с индексом ометања од 78.37 одсто. Можда није најплеснија, али се најчешће слуша уз изражену гласноћу. На трећем мјесту су Black Eyed Peas и пјесма "Pump it", која има индекс дистракције од 77.80 одсто, највише због гласноће.

Даље слиједи Michael Jackson, али с помало изненађујућом пјесмом "Wanna Be Startin’ Somethin" (77.11 процената). Рецимо како су на листи и још неке пјесме култног умјетника. Топ пет пјесама закључује Meghan Trainor са "All About the bass". Разумљиво.

Пјесма с најмањим индексом дистракције је "Circle of life" из анимираног филма Краљ лавова, а износи тек 18.91 одсто. Возаче не омета ни пјесма "Wonderful Tonight" у изведби Erica Claptona, с индексом од 21.20 одсто, као ни "Brothers in Arms" Dire Straitsa (22.77 одсто).

Међу пет најсмиренијих улазе и "We are the world" те "To Love Somebody", које потписују Bee Gees, преноси "Н1".

Коментари 0
Повезане вијести
Не одлажите одлазак код вулканизера: Ево зашто зимске гуме нису добре љети Не одлажите одлазак код вулканизера: Ево зашто зимске гуме нису добре љети
У марту 9.023 возила регистрована први пут У марту 9.023 возила регистрована први пут
Која генерација највише „дивља“ по путу? Која генерација највише „дивља“ по путу?
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    16h 34m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    17h 49m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    23h 40m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    22h 7m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    23h 59m
    0