Кон: Полицијски час би могао да буде и за Први мај и за Ђурђевдан

23.04.2020. 09:46
0
ИЗВОР: Telegraf.rs

Полицијски час могао би да буде на снази и за Први мај и за Ђурђевдан, али коначна одлука о томе, за сада, није донијета, изјавио је епидемиолог Предраг Кон.

Он је за Спутњик рекао да би било логично да се у периоду надолазећих празника полицијски час узме у обзир као мјера, али напомиње да не може самостално са сигурношћу да тврди које ће тачно мјере бити примијењен.

Кон је истакао да је за сада сигурно само да ће се одлуке о мjерама за празнике доносити у складу са епидемиолошком ситуацијом.

Он је указао да празници омогућавају контакте и преношење вируса и оцијенио да би било врло лоше да се у том периоду тренутна ситуација поквари.

Говорећи о томе када ће вртићи бити отворени и под којим условима, рекао је да би до тога требало да дође онда када буде укинуто ванредно стање, јер је та одлука била повезана са забраном кретања и престанком рада.

Додао је да су сви свјесни да постоје родитељи који немају гдје да оставе дијете, поготово сада, када није адекватно да дјеца буду код баба и деда, који су најосјетљивији дио популације.

Вирус ће поново "дизати главу"

Упитан када ће бити могућа већа окупљања, Кон је рекао да је прилично тешко одговорити на то питање и додао да је свјестан да мјере њихове забране нису популарне, али је истакао да стоји иза тога да су неопходне.

- Лично мислим да ће мјере бити ублажене и да ће преко љета окупљања бити могућа, али да ћемо касније, у току године, поново морати да их уводимо. Наравно, у зависности од ситуације. Хоћу да кажем да је врло вјероватно да ће вирус поново почети да диже главу пред крај године или јесени, а можда и нешто раније - сматра Кон.

Коментари 0
Повезане вијести
У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО) У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО)
Зељковић и остали крајем маја опет у судници Зељковић и остали крајем маја опет у судници
Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској
Најчитаније
  • Ухапшена лица због крађе у Источној Илиџи
    14h 39m
    0
  • Шта доноси нацрт измјена Закона о комуналној полицији Српске?
    17h 2m
    2
  • Промоција романа „Пиши, добри мој Нектарије“ Маријане Петронић 26. септембра у Источном Сарајеву
    18h 25m
    0
  • Метеоролози објавили какво нас вријеме чека ове седмице
    7h 41m
    0
  • Пале: На хуманитарној вечери за Милана Маџгаља прикупљено 10.000 КМ
    12h 30m
    0