Епидемиолошка ситуација у Србији погоршана

24.02.2021. 10:07
0
ИЗВОР: Blic

Кризни штаб за борбу против корона вируса на данашњем засједању није предложио никакве нове мјера, већ је одлучено да се ово владино тијело поново састане у петак, када ће бити одлучено какве ће мјере важити за викенд.

То је након сједнице новинарима у Палати Србија, гдје је сједница одржана, пренио др Предраг Кон, епидемиолог и члан Кризног штаба Србије.

- У току састанка било је размена мишљења, различитих ставова, али дошли смо до јединственог става да се преко викенда мора предузети нешто, а остављено је да се то искристалише и припреми предлог који би у петак био усвојен - рекао је Кон новинарима након сједнице.

Епидемиолошка се даље погоршава, нагласио је, те је потребно максимално појачати конторолу срповођења мјера, као и надзор над обољевањем у школама.

Како је рекао, кафане и кафићи, као и скијалишта, означени су као мјеста гдје има највише заражавања.

Најефикаснија мјера би била, рекао је, да се све затворни на пет дана, али, додао је, то није реално.

- То јесам рекао на седници, али то уопште није узето у разматрање - изјавио је др Кон послије данашње сједнице.

Говорећи о појачаном надзору у школама, он је рекао да ситуација није аларманта, али да треба бити на опрезу, јер искуства из других земаља показују да је дошло до појачаног заражавања.

Он је подсјетио да свака школа има могућност да, ако се у једној групи појаве два случаја заразе, цијела група прелази на онлајн наставу, односно то је у надлежности сваке школе и локалног завода на терену.

Чланови Кризног штаба анализирали су на данашњој сједници значајан пораст броја обољелих од корона вируса који се у Србији биљежи претходних неколико дана. Јуче је у Србији забиљежен нови скок, те је дошло до чак 3.257 позитивних особа за 24 часа.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    4h 21m
    7
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    3h 17m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    22h 2m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    19h 1m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    20h 13m
    0