Kоначни резултати избора у Црној Гори 14. септембра

06.09.2020. 20:53
0
ИЗВОР: Tanjug

Предсједник црногорске Државне изборне комисије (ДИК) Алекса Ивановић, изјавио је данас да се нада да понављање гласања на једном бирачком мјесту у Петњици неће утицати на пролонгирање законског рока за проглашење коначних резултата парламентарних избора 14. септембра.

Ивановић је за подгоричке Вијести рекао да ДИК “нема сазнања” да су општинске изборне комисије одлучиле по приговорима странака да се избори понове на још неком бирачком мјесту.

Позивајући се на извор из ДИК, подгорички дневник пише да су већ прошли сви рокови за подношење приговора на изборне неправилности општинским изборним комисијама, као и за одлучивање по њима.

- Ми можемо да рачунамо да ће ти избори проћи како треба и да ћемо имати резултате одмах кад се заврше, 470 гласова је лако сабрати...Све обавезе имамо законом прописане до детаља и тога се држимо - рекао је Ивановић.

Он је казао да је крајњи рок да ДИК прогласи коначне резултате избора 14. септембар, наводећи да ће “учинити све да испоштују закон”.

Коментари 0
Повезане вијести
Лов газда са Јадрана не престаје Лов газда са Јадрана не престаје
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Ученици Основне школе „Пале“ освојили запажене резултате на Регионалном такмичењу из физике Ученици Основне школе „Пале“ освојили запажене резултате на Регионалном такмичењу из физике
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 2m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    21h 35m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    18h 1m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    20h 14m
    0
  • Партизан мијења име!
    10h 43m
    3