Контрола забране точења алкохола и рада угоститеља 8. и 9. јануара

30.12.2022. 17:57
0
ИЗВОР: srna.rs

Начелник градског Одјељења за инспекцијске послове Источно Сарајево Ратко Ђуровић најавио је да ће градски инспектори у недјељу и понедјељак, 8. и 9. јануара, појачано контролисати поштовање привремене забране точења алкохола и рада угоститељских објеката, током одржавања генералне пробе и централне прославе Дана Републике Српске.

Контроле ће се вршити у сарадњи са Комуналном полицијом општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, уз асистенцију припадника Полицијске управе Источно Сарајево, саопштено је из Градске управе.

Инспектори ће врштити контроле у недјељу од 10.00 до 16.00 часова, када је планирано одржавање генералне пробе и у понедјељак од 11.00 до 17.00 часова, када ће бити одржана централна прослава Дана Републике Српске - 9. јануара.

Ове активности спроводе се у складу са одлуком градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића о привременој забрани точења алкохолних пића на дијелу града Источно Сарајево, на подручју општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа.

Начелник општине Истично Ново Сарајево Јован Катић претходно је донио наредбу о привременој забрани рада угоститељских објеката у недјељу, од 10.00 до 16.00 часова, те у понедјељак од 11.00 до 17.00 часова, на траси кретања учесника свечаног дефилеа поводом Дана Републике Српске.

Наредба се односи на угоститељске објекте у Улици Војводе Радомира Путника /од раскрснице "Том" до раскрснице "Бинго"/, Улици Стефана Немање, Дечанској улици /од кружног тока до раскрснице са улицом Прве сарајевске бригаде/, Улици Прве сарајевске бригаде, Спасовданској улици /од раскрснице Прве сарајевске бригаде до раскрснице у Улици Стефана Немање/ и на Тргу Републике Србије у близини спортске дворане.

Република Српска основана је 9. јануара 1992. године под првобитним називом Српска Република БиХ.

Основали су је српски посланици у тадашњој Скупштини БиХ, након што су прегласани у кључним питањима која су се тицала опстанка Југославије и након што су припадници друга два народа кренули у сецесију мимо воље Срба који су имали конститутивни статус.

Коментари 0
Повезане вијести
Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
Вуковцима бесплатно полагање возачког испита Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    4h 36m
    9
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    3h 20m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    19h 33m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    15h 47m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    20h 39m
    0