Конвенција о правима дјетета слави 30. рођендан

21.10.2019. 10:30
0
ИЗВОР: Srpska.info

Данас почиње кампања УНИЦЕФ-а у БиХ, “30 дана за 30 година”, поводом јубиларне годишњице усвајања УН Конвенције о правима дјетета. Мото кампање је “Слушај дијете” и њиме се настоји скренути пажња на то да дјеца имају шта да кажу и да се њихов глас мора чути, јер је и то једно од њихових основних права.

Конвенцију о правима дјетета, којом се су прописане обавезе држава чланица у заштити права дјеце на сигурно и здраво одрастање, на образовање, на живот без насиља, усвојила је  Генерална скупштина Уједињених нација на 44. засједању 20. новембра 1989. године.

У наредних 30 дана, до годишњице усвајања Конвенције, медији партнери УНИЦЕФ-а ће објављивати приче у којима ће прије свега дјеца добити прилику да кажу шта је за њих срећно дјетињство, како доживљавају свијет у којем живе, колико су задовољни школом, родитељском бригом, односом  вршњака и одраслих…

Биће то прилика и да се упореде услови одрастања прије 30 година и данас, те да одрасли, који су данас узори младима, испричају по чему се сјећају свог дјетињства.

Српскаинфо и “ЕуроБлиц” су медијски парнери УНИЦЕФ-а у овој кампањи.

Коментари 0
Најчитаније
  • Ухапшена лица због крађе у Источној Илиџи
    10h 29m
    0
  • Шта доноси нацрт измјена Закона о комуналној полицији Српске?
    12h 52m
    1
  • Промоција романа „Пиши, добри мој Нектарије“ Маријане Петронић 26. септембра у Источном Сарајеву
    14h 15m
    0
  • Метеоролози објавили какво нас вријеме чека ове седмице
    3h 31m
    0
  • Пале: На хуманитарној вечери за Милана Маџгаља прикупљено 10.000 КМ
    8h 20m
    0