Кошарчев насљедник биће именован у пакету с постављањем Лучића (ДНС) у Савјет министара

08.05.2020. 10:15
5
ИЗВОР: Insajder

СНСД ће замјену за Сташу Кошарца на мјесту министра спољне трговине и економских односа БиХ поставити тек онда кад кандидат ДНС-а за министра за људска права и избјеглице Милош Лучић буде именован на ту функцију, сазнаје Инсајдер.

Извори нашег портала из врха највеће политичке партије у Републици Српској откривају да су Кошарцу, како кажу, заста одбројани дани у министарској фотељи, али да ће на именовање његовог насљедника лидер СНСД-а Милорад Додик чекати све док не буде добио чврсте гаранције да СДА неће блокирати избор новог СНСД-овог министра спољне трговине и економских односа БиХ.

– Кошарац је за Додика завршена прича и већ на данашњој сједници Извршног комитета СНСД-а биће потврђено да он мора да сноси жестоке посљедице због учешћа на скандалозној корона-забави у Сарајеву. Међутим, због бојазни да би бошњачке странке у Савјету министара могле да покушају блокирати избор новог српског министра, као што су то већ мјесецима радиле на примјеру министра за људска права и избјеглице, СНСД ће тражити да избор новог министра спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ иде “у пакету” с постављањем Милоша Лучића из ДНС-а на упражњену министарску функцију. Процјена је да би до таквог расплета могло да дође већ у току сљедеће седмице – истичу наши саговорници.
Подсјећамо, лидер СНСД-а Милорад Додик јуче је изјавио да ће Сташа Кошарац остати министар “само док Српска пронађе начин да заштити позицију у Савјету министара”.

У исто вријеме, Кошарац је јавно понудио оставку на функцију министра спољне трговине и економских односа БиХ, поручивши да ће поштовати одлуке врха странке.

Коментари 5
  • Generic placeholder image
    CRVENA STRANKA* 11.05.2020. 10:07
    Glasajte opet za nas u nama je spas! Izgubili ste zastavu. Jos malo i jezik-vec pricate bosanski(tako ste zavedeni vec u svijetu).
    Nemate hljeba a volite da glasate..pa glasajte narode za nas u nama je spas:)
  • Generic placeholder image
    Kompako 10.05.2020. 22:26
    Ne mogu da vjerujem, katastrofa za katastrofom, dno dna...
    Šta je sa ovim finim, normalnim svijetom, ima li neko da se kandiduje u bilo koju stranku, jer je više ne bitno koja je partija, svi su isti, bezobrazni, polupismeni i prokleti...
  • Generic placeholder image
    Roki 10.05.2020. 17:20
    Је ли овом Лучићу просјек из школе 2.3 ?
  • Generic placeholder image
    Грађанин 09.05.2020. 20:25
    Људи, дукљо ће нам бити министар...
  • Generic placeholder image
    Slijepi putnik. 08.05.2020. 11:43
    Kaligula je svog konja postavljao za senatora! Očigledno, još nije došlo do dna!
Повезане вијести
Одсуство радника из Републике Српске поводом Дана Српске правдали годишњим одмором Одсуство радника из Републике Српске поводом Дана Српске правдали годишњим одмором
Опозиција покренула иницијативу за смјену Кошарца Опозиција покренула иницијативу за смјену Кошарца
Савјет министара ће прогласити Дан жалости у цијелој БиХ Савјет министара ће прогласити Дан жалости у цијелој БиХ
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    6h 11m
    8
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    21h 41m
    0
  • Џудо савез Републике Српске: Редовна Скупштина 4. јуна на Јахорини
    20h 55m
    0
  • На Васкршњем базару прикупљено 2.820 КМ
    21h 12m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    8h 42m
    0