Кошаркаши Србије савладали Пољску

08.09.2022. 22:55
0
ИЗВОР: b92.net

Кошаркаши Србије савладали су Пољску у петом колу групе Д Европског првенства резултатом 96:69.

На тај начин је селекција Светислава Пешића заказала дуел са Италијом у нокаут фази, а тај меч је на програму у недјељу. “Азури” су били четвртопласирани у групи Ц са којом укршта српска репрезентација.

Уводне минуте меча са Пољском обиљежио је дуел двојице бивших играча Меге. Балцеровски је наговијестио да би могао да прави проблеме Јокићу. Не само да га је надвисио у подбацивању, већ је у уводним минутима неколико пута поентирао.

Није прошло без одговора Јокића који је имао континуитет током читавог меча, док се Балцеровски утопио у колективно сивило. Центар Гран Канарије је својој селекцији донио једину предност на мечу када је на почетку погодио из дугог “хорога”.

Услиједиле су две брзинске тројке Јарамаза и Калинића, те је тиме одређен и остатак утакмице. Јокић се разиграо. Постизао је поене, организовао нападе и играо одбрану, а када није на терену напокон је имао Николу Милутинова да га одмијени.

Центар ЦСКА је због вирозе остао дуже у Београду, а недавно се придружио “орловима” и показао колико је битан шраф у тиму. Не само да је Србија одржавала стечену предност са њим на терену, већ ју је и увећавала. Нисмо ни трепнули, а био је 21 поен разлике прије истека четвртог минута друге четвртине.

Било је опуштања Србије у тим тренуцима, а нарочито при крају првог полувремена. У наставку су Пољаци успјели да смање и на минус 13, али не и више од тога. Чим би притисли неколико тројки би везали српски кошаркаши, што им уједно и представља највећи проблем на супротној страни у одбрани. Нарочито би морали да пораде на том сегменту који би могао да буде кобан на мечу са неком бољом екипом.

Пољаци су у потпуности пали у посљедњој дионици када је Србија стигла и до највеће предности од 36 поена. Испоставило се да је Србија имала лаку групу, али је важно да буду спремни када нека од снажнијих репрезентација изађе на мегдан.

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    18h 4m
    5
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    1h 38m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    15h 39m
    6
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    20h 47m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    5m
    0