Кошаркашка легенда Дејан Милојевић сахрањен у Београду

12.02.2024. 15:01
0
ИЗВОР: srna.rs

Прослављени српски кошаркашки тренер Дејан Милојевић сахрањен је данас у Београду, на Новом бежанијском гробљу, у присуству родбине, пријатеља и кошаркашких колега.

Дејан Милојевић преминуо је 17. јануара у Солт Лејк Ситију од посљедица срчаног удара у 46. години, а његови посмртни остаци пренесени су у Београд 7. фебруара.

Служено је опијело, након којег је одржана сахрана којој су присуствовала велика имена српске кошарке, међу којима Жељко Обрадовић, Мирослав Мута Николић, Милан Гуровић, Жељко Ребрача, Немања Бјелица, Александар Џикић, Жарко Чабаркапа, Влада Драгутиновић, Марко Кешељ, Игор Ракочевић, Немања Дангубић, Жарко Паспаљ, Славко Вранеш, Александар Павловић, Ратко Варда и Лука Митровић.

На сахрану је стигао легендарни Американац Стив Кер, тренер "Голден Стејт вориорса" са којим је Милојевић радио посљедњих година, а са њим је дошао и штаб "Вориорса". Присутан је и бивши играч тима из Сан Франциска и грузијски репрезентативац Заза Пачулија, који је сада у руководству "Голден Стејт вориорса", пренијели су београдски медији.

У суботу, 10. фебруара, у градској скупштини Београда одржана је комеморација којој су, поред Милојевићеве породице, присуствовале и бројне легенде српске кошарке.

Посљедње двије и по године живота, популарни Милоје провео је у стручном штабу "Голден Стејт вориорса", са којима је 2022. освојио шампионски НБА прстен.

Он је претходно био на клупи подгоричке "Будућности", а највећи дио тренерске каријере /од 2012. до 2020. године/ провео је у "Меги", гдје је афирмисао огроман број младих играча, између осталих најбољег свјетског кошаркаша Николу Јокића и Василија Мицића.

Што се играчке каријере тиче, Милојевић је кошарком почео да се бави у "Беовуку", а касније је играо за ФМП, "Будућност", "Партизан", "Валенсију", "Галатасарај" и поново "Партизан", у којем је завршио играчку каријеру.

Када је ријеч о репрезентативном каријери, Милојоевић је са тимом СР Југославије освојио Европско првенство 2001. године, а од 2019. до 2021. био је помоћни тренер "А" тима Србије.

Његов највећи животни сан био је да једног дана постане селектор репрезентације Србије.

Коментари 0
Повезане вијести
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    4h 59m
    7
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    3h 55m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    22h 40m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    19h 39m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    20h 51m
    0