Košarkaška legenda Dejan Milojević sahranjen u Beogradu

12.02.2024. 15:01
0
IZVOR: srna.rs

Proslavljeni srpski košarkaški trener Dejan Milojević sahranjen je danas u Beogradu, na Novom bežanijskom groblju, u prisustvu rodbine, prijatelja i košarkaških kolega.

Dejan Milojević preminuo je 17. januara u Solt Lejk Sitiju od posljedica srčanog udara u 46. godini, a njegovi posmrtni ostaci preneseni su u Beograd 7. februara.

Služeno je opijelo, nakon kojeg je održana sahrana kojoj su prisustvovala velika imena srpske košarke, među kojima Željko Obradović, Miroslav Muta Nikolić, Milan Gurović, Željko Rebrača, Nemanja Bjelica, Aleksandar Džikić, Žarko Čabarkapa, Vlada Dragutinović, Marko Kešelj, Igor Rakočević, Nemanja Dangubić, Žarko Paspalj, Slavko Vraneš, Aleksandar Pavlović, Ratko Varda i Luka Mitrović.

Na sahranu je stigao legendarni Amerikanac Stiv Ker, trener "Golden Stejt voriorsa" sa kojim je Milojević radio posljednjih godina, a sa njim je došao i štab "Voriorsa". Prisutan je i bivši igrač tima iz San Franciska i gruzijski reprezentativac Zaza Pačulija, koji je sada u rukovodstvu "Golden Stejt voriorsa", prenijeli su beogradski mediji.

U subotu, 10. februara, u gradskoj skupštini Beograda održana je komemoracija kojoj su, pored Milojevićeve porodice, prisustvovale i brojne legende srpske košarke.

Posljednje dvije i po godine života, popularni Miloje proveo je u stručnom štabu "Golden Stejt voriorsa", sa kojima je 2022. osvojio šampionski NBA prsten.

On je prethodno bio na klupi podgoričke "Budućnosti", a najveći dio trenerske karijere /od 2012. do 2020. godine/ proveo je u "Megi", gdje je afirmisao ogroman broj mladih igrača, između ostalih najboljeg svjetskog košarkaša Nikolu Jokića i Vasilija Micića.

Što se igračke karijere tiče, Milojević je košarkom počeo da se bavi u "Beovuku", a kasnije je igrao za FMP, "Budućnost", "Partizan", "Valensiju", "Galatasaraj" i ponovo "Partizan", u kojem je završio igračku karijeru.

Kada je riječ o reprezentativnom karijeri, Milojoević je sa timom SR Jugoslavije osvojio Evropsko prvenstvo 2001. godine, a od 2019. do 2021. bio je pomoćni trener "A" tima Srbije.

Njegov najveći životni san bio je da jednog dana postane selektor reprezentacije Srbije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Osumnjičeni za ubistvo Danke na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu Osumnjičeni za ubistvo Danke na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu
Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta
Nacistička Njemačka prije 83 godine bombardovala Beograd Nacistička Njemačka prije 83 godine bombardovala Beograd
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    14h 33m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    15h 17m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    19h 22m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    19h 26m
    2
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    4h 53m
    0