Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока

15.04.2024. 08:41
0
ИЗВОР: kosovo-online

Припадници косовске специјалне јединице претукли су у суботу Србина Владана Стевановића званог Бабудовац из села Бубе код Зубиног Потока и нанијели му повреде на глави и тијелу због чега има 15 шавова. Стевановић је у изјави за "Косово онлајн" испричао да су га специјалци претукли "на правди Бога" и да сада страхује да ће га опет малтретирати.

Како истиче, све се десило док је ишао до друга.

- Ту ми је село близу, горе, где се то десило. Кренуо сам код друга да му однесем део који треба да ми замени на трактору. Срео сам се са њима када сам пошао ка његовој кући. Ту су ме зауставили, легитимисали, претресли ми кола и тражили документа. Дао сам им српска документа, тражили су ми косовску личну карту, рекао сам им да немам. Нисам им је дао а имао сам косовску личну карту, јер ми је аутомобил регистрован на српске таблице. Зато сам им рекао да немам. Ту су ме малтретирали у вези мајице јер сам имао мајицу са натписом: 'Свака би фукара да убије вука' на којој се и види лик вука, а то није провокација. Рекао сам им да то није ништа - нагласио је. 

Додаје да су га држали пола сата, након чега су га пустили.

- Пошто су ме пустили, однео сам тај део код друга, попили смо по једно пиће, а онда отишао сам на другу страну код брата од стрица који држи кафану. То је у другом селу, али је близу, јер ме је звао преко дана да узмем његово дете. Рекао сам му: 'Провери јесу ли отишли ови горе, да не идем на њих, јер су ме сад претресали'. Он ми је рекао да су близу и да сачекам док не оду, како не бих имао проблема - испричао је Стевановић.

Како је истакао, око 20.20 часова кренуо је према кафани, након чега су га специјалци опет зауставили.

- Ту су ме извели из кола, опет ме претресали и питали ме: 'Кога пратиш, кога чекаш?'. Одговорио сам им да никога не пратим, да сам пошао у кафану код брата да узмем братанца да га повезем. Опет су ме питали: 'Кога пратиш?'. Узели су ми телефон, гледали листу позива, ништа нису могли да нађу. Чуо сам се са ујаком, све су били нормални позиви, нисам звао никог сумњивог, они су можда помислили да нешто шверцујем и да неког пратим. Ту су ми узели телефон, гледали слике, тражили, па су наишли на слику где имам усликану косовску личну карту, па су ми рекли: 'Кога лажеш да немаш косовску личну карту, јеси ли ово ти?'. Одговорио сам да јесам, онда су ми претурали по торбици и нашли косовску личну карту. Па су ме питали: 'Што је ниси дао?'. Објаснио сам им да то нисам урадио из страха јер немам регистровано возило на косовске таблице, већ на српске, па сам дао српска документа - рекао је саговорник.

У том тренутку на једној Телеграм групи стигао је коментар, а полицајци су видјели поруку.

- Један од корисника који исто прати ту страницу, а има их на хиљаде, написао је: 'Косово је Србија' и они су то прочитали. Онда је кренуло са питањима: 'Шта пратиш ово, је ли Косово Србија', па су почели да ме бију. Ту су ме били, један од њих ме је опсовао и узео пиштољ, репетирао. Држали су ми га на слепоочницу, други је одмахнуо руком и почео да колеги да се дере што је узео пиштољ. Ту су ме нечим ударили од позади, имам осам или девет копчи и код усне имам четири копче. Четворица су ме била. Мењали су се, нису сви одједном - нагласио је.

Послије напада, Стевановић је отишао код љекара гдје су га прегледали, зашили му повреде са око 15 копчи и снимили му главу. Како додаје, све је пријавио јуче у полицијској станици.

 

- Данас сам био у Полицијској станици у Зубином Потоку да пријавим случај и дао сам изјаву. Рекли су ми да ће ме наредних дана контактирати из Полицијског инспектората. За себе се не плашим, али стрепим због своје породице. Овде живим и не бих желео да имам проблеме, да ме малтретирају касније - поручио је Стевановић.

Коментари 0
Повезане вијести
Најмлађи чувари Косова и Метохије стигли у Сутоморе: Први пут уживају на мору Најмлађи чувари Косова и Метохије стигли у Сутоморе: Први пут уживају на мору
Патријарх Порфирије: Не дају ми да уђем у мој дом Патријарх Порфирије: Не дају ми да уђем у мој дом
Обиљежен Ђурђевдан у Призрену Обиљежен Ђурђевдан у Призрену
Најчитаније
 • Операција ''Лукавац 93'' - Трново, Бјелашница и Игман
  8h 26m
  4
 • Идентификован нападач на дијете и мајку због натписа "делије север"
  21h 21m
  11
 • Сјећање на некадашњи Дан младости – 25. мај (ВИДЕО)
  8h 28m
  2
 • Сукоб навијача у центру Сарајева
  21h 25m
  3
 • Мајка избола кћерку кад су дошли социјални радници
  4h 50m
  0