Ковачевић: Нема непосредних сазнања о вршњачком насиљу

12.05.2023. 10:57
0
ИЗВОР: srna.rs

Члан регионалног Актива директора средњих школа у Сарајевско-романијској регији Бранка Ковачевић изјавила је Срни да је у школама присутна појава разних облика вршњачког насиља, али да нема непосредних сазнања да је у тој регији изражена појава вршњачког насиља и малољетничке делинквенције.

- Будући да нека дјеца и не говоре да су били жртве вршњачког насиља, а неке школе и не пријављују све случајеве, уколико и постоје статистички подаци о броју случајева вршњачког насиља, питање је колико су поуздани - истакла је Ковачевићева.

Она је оцијенила да би, с циљем превенције непожељних облика понашања, корисно било ангажовање школског полицајца и детектора за откривање покушаја уношења непожељних предмета.

Ковачевићева сматра да је континуирано стицање знања и компетенција запослених - руководства школе, стручних сарадника, професора, а по потреби и осталих запослених неопходно за унапређење безбједности у школи, као и превентивни рад са ученицима и родитељима који би, осим школе, проводиле и друге надлежне институције.

Коментари 0
Повезане вијести
На Сарајевско-романијској и Горњодринској регији лани откупљено 6,3 милиона литара млијека На Сарајевско-романијској и Горњодринској регији лани откупљено 6,3 милиона литара млијека
Томић: Више од 250 обољелих, међу њима све више младих Томић: Више од 250 обољелих, међу њима све више младих
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    10h 1m
    8
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    23h 11m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    23h 43m
    0
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    8h 3m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    22h 2m
    0