Креативна радионица чланова удружења грађана „Пробуди се“ и Предшколске установе „Машин свијет“

23.10.2019. 16:37
0
ИЗВОР: Катера

Чланови удружења грађана “Пробуди се” и Предшколска установа "Машин свијет" из Источне Илиџе данас су организовали креативну радионицу украшавања тикви у ТЦ Тропик.

На радионици под називом “Веселе тикве” дјеца су украшавали тикве, резбарила, бојила и развијала своју креативност.

Слика

-Наш вртић се радо одазове сваком креативном позиву и учествујемо на разним манифестацијама. Морам напоменути да смо били дио обиљежавања манифестације “Дани тикве” у Источном Сарајеву у организацији овог удружења. Свој допринос овом манифестацији дали смо рецитацијама и учешћем у костимираном дефилеу. Сарадња удружења и нашег вртића траје већ три године. Заједничким радом и нашом креативношћу и маштом данас смо украшавали тикве мозаик техником, бојили тикве, правили аранжмане од тикви. Уз помоћ чланице удружења госпође Љиље Клепић малишани су научили како се то украшавају и резбаре тикве- рекла је директорица вртића "Машин свијет" Јелена Лубура и додала да је дивно видјети и наше суграђане који су у пролазу издвојили вријеме и са малишанима украшавали тикве. Одушевио нас је гест једне баке која је све вријеме била са нама и на крају је дјецу почастила бомбоницама.

Слика

 

-Циљ радионице је промоција тикве као једне од најздравијих култура и као намјерница која свакодневно треба да се нађе у исхрани како дјеце тако и одраслих. Данас смо у помоћ наше чланице Љиље Клепић подстакли креативности у резбарењу воћа и поврћа што постаје све популарнија активност. Наша чланица Љиља Клепић се бави резбарење сапуна и проширила је свој рад на резбарење тикве, те је и она учествовала у данашњој радионици- рекла је предсједница удружења “Пробуди се” Роксанда Мичић.

Коментари 0
Повезане вијести
Подијељени пакетићи у вртићима на подручју Источне Илиџе (ФОТО) Подијељени пакетићи у вртићима на подручју Источне Илиџе (ФОТО)
Двоје дјеце побјегло из вртића Двоје дјеце побјегло из вртића
Ватрогасци у наручју изнијели малишане из поплављеног вртића (ФОТО) Ватрогасци у наручју изнијели малишане из поплављеног вртића (ФОТО)
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    5h 36m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    23h 41m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    19h 50m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    23h 29m
    5
  • Снијег поново забијелио БиХ
    17h 57m
    0