Kreativna radionica članova udruženja građana „Probudi se“ i Predškolske ustanove „Mašin svijet“

23.10.2019. 16:37
0
IZVOR: Katera

Članovi udruženja građana “Probudi se” i Predškolska ustanova "Mašin svijet" iz Istočne Ilidže danas su organizovali kreativnu radionicu ukrašavanja tikvi u TC Tropik.

Na radionici pod nazivom “Vesele tikve” djeca su ukrašavali tikve, rezbarila, bojila i razvijala svoju kreativnost.

Slika

-Naš vrtić se rado odazove svakom kreativnom pozivu i učestvujemo na raznim manifestacijama. Moram napomenuti da smo bili dio obilježavanja manifestacije “Dani tikve” u Istočnom Sarajevu u organizaciji ovog udruženja. Svoj doprinos ovom manifestaciji dali smo recitacijama i učešćem u kostimiranom defileu. Saradnja udruženja i našeg vrtića traje već tri godine. Zajedničkim radom i našom kreativnošću i maštom danas smo ukrašavali tikve mozaik tehnikom, bojili tikve, pravili aranžmane od tikvi. Uz pomoć članice udruženja gospođe Ljilje Klepić mališani su naučili kako se to ukrašavaju i rezbare tikve- rekla je direktorica vrtića "Mašin svijet" Jelena Lubura i dodala da je divno vidjeti i naše sugrađane koji su u prolazu izdvojili vrijeme i sa mališanima ukrašavali tikve. Oduševio nas je gest jedne bake koja je sve vrijeme bila sa nama i na kraju je djecu počastila bombonicama.

Slika

 

-Cilj radionice je promocija tikve kao jedne od najzdravijih kultura i kao namjernica koja svakodnevno treba da se nađe u ishrani kako djece tako i odraslih. Danas smo u pomoć naše članice Ljilje Klepić podstakli kreativnosti u rezbarenju voća i povrća što postaje sve popularnija aktivnost. Naša članica Ljilja Klepić se bavi rezbarenje sapuna i proširila je svoj rad na rezbarenje tikve, te je i ona učestvovala u današnjoj radionici- rekla je predsjednica udruženja “Probudi se” Roksanda Mičić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Podijeljeni paketići u vrtićima na području Istočne Ilidže (FOTO) Podijeljeni paketići u vrtićima na području Istočne Ilidže (FOTO)
Dvoje djece pobjeglo iz vrtića Dvoje djece pobjeglo iz vrtića
Vatrogasci u naručju iznijeli mališane iz poplavljenog vrtića (FOTO) Vatrogasci u naručju iznijeli mališane iz poplavljenog vrtića (FOTO)
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    18h 17m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    9h 15m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    17h 41m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    15h 56m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    17h 35m
    0