Крехо: Дарку Елезу одузето држављанство Србије

18.05.2021. 19:08
0
ИЗВОР: СРНА

 Сенад Крехо, адвокат Дарка Елеза, потврдио је Срни да га је његов брањеник обавијестио да је добио рјешење из Србије да му је одузето држављанство те земље.

- Сутра ћу га посјетити и видјети о чему је ријеч- рекао је Крехо.

Крехо је оцијенио да је то нека нова врста психолошког притиска на његовог клијента.

- Након овог рјешења, услиједиће други управни спор око тога зашто се Дарку Елезу одузима држављанство Србије и ићи ће се од оних који су му одузели држављанство до виших судских инстанци, како би се појаснило због чега му се укида држављанство баш сада-  додао је Крехо.

Крехо је навео да се сада отвара нова могућност да се Дарку Елезу у БиХ суди и у предмету "Лутка", али да ће те ствари бити јасније када се отклоне све дилеме у вези држављанства.

Елез се тренутно налази у притвору у трајању од два мјесеца на основу рјешења Суда БиХ, након што му је истекао притвор од мјесец дана.

Дарко Елез је 3. марта испоручен БиХ из Србије.

Елез је био у екстрадиционом притвору од хапшења у децембру у Београду, гдје је живио и радио дужи низ година, након што је у Србији издржао казну од девет година затвора, на коју је био осуђен као организатор криминалне групе која је 2009. на територији Србије и БиХ трговала дрогом, вршила изнуде и чинила друга кривична дјела.

Тужилаштво БиХ је након хапшења Елеза у Београду тражило његово изручење на основу потврђене оптужнице у предмету познатом као "Лутка", као и ради истраге коју заједно спроводи са Министарством унутрашњих послова Републике Српске и са партнерским институцијама региона.

Та истрага се односи на тешка кривична дјела почињена на подручју Источног Сарајева и БиХ, међу којима су убиства почињена методама мафијашких ликвидација 2018. и 2019. године, затим планирања и покушаја убистава на подручју Источног Сарајева и Бијељине, те изнуда, застрашивања и других кривичних дјела на штету оштећених лица са подручја Источног Сарајева и БиХ.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Дарко Елез пребачен у Србију Дарко Елез пребачен у Србију
Дарку Елезу јединствена казна затвора од 20 година Дарку Елезу јединствена казна затвора од 20 година
Дарко Елез тражио премјештање у Србију Дарко Елез тражио премјештање у Србију
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    6h 13m
    0
  • Слани мафини
    15h 34m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    17h 29m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    15h 23m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    9h 52m
    3