Кремљ: Путин спреман да пошаље руску делегацију у Минск на преговоре са Украјином

25.02.2022. 15:19
0
ИЗВОР: sputniknews.com

Портпарол Кремља Дмитриј Песков је, коментаришући изјаву предсједника Украјине да је спреман да са Русијом разговара о „неутралном статусу“ Украјине, рекао да је успјешност специјалне операције Русије по питању демилитаризације те земље обавезна компонента тога.

Такође је казао и да је руски предсједник Владимир Путин спреман да пошаље руску делегацију у Минск на преговоре са украјинском, рекао је Песков.

Према његовим ријечима, у руској делегацији ће бити представници Министарства одбране, Министарства спољних послова и администрације Кремља.

Такође је казао и да је предсједник Белорусије Александар Лукашенко током разговора са руским лидером рекао да ће Минск осигурати све услове по питању безбједности како би се преговори одржали.

-Зеленски је најавио спремност да разговара о неутралном статусу Украјине. У почетку је руски предсједник Владимир Путин рекао да је сврха операције да се помогне ЛНР и ДНР, укључујући и демилитаризацију и денацификацију Украјине. И ово, у ствари, је саставна компонента неутралног статуса - казао је Песков.

 

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају
Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО) Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО)
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    19h 10m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    20h 43m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    17h 9m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    19h 22m
    0
  • Партизан мијења име!
    9h 51m
    3