Kremlj: Putin spreman da pošalje rusku delegaciju u Minsk na pregovore sa Ukrajinom

25.02.2022. 15:19
0
IZVOR: sputniknews.com

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je, komentarišući izjavu predsjednika Ukrajine da je spreman da sa Rusijom razgovara o „neutralnom statusu“ Ukrajine, rekao da je uspješnost specijalne operacije Rusije po pitanju demilitarizacije te zemlje obavezna komponenta toga.

Takođe je kazao i da je ruski predsjednik Vladimir Putin spreman da pošalje rusku delegaciju u Minsk na pregovore sa ukrajinskom, rekao je Peskov.

Prema njegovim riječima, u ruskoj delegaciji će biti predstavnici Ministarstva odbrane, Ministarstva spoljnih poslova i administracije Kremlja.

Takođe je kazao i da je predsjednik Belorusije Aleksandar Lukašenko tokom razgovora sa ruskim liderom rekao da će Minsk osigurati sve uslove po pitanju bezbjednosti kako bi se pregovori održali.

-Zelenski je najavio spremnost da razgovara o neutralnom statusu Ukrajine. U početku je ruski predsjednik Vladimir Putin rekao da je svrha operacije da se pomogne LNR i DNR, uključujući i demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine. I ovo, u stvari, je sastavna komponenta neutralnog statusa - kazao je Peskov.

 

 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Srušen spomenik Lenjinu Srušen spomenik Lenjinu
Novi uspjeh ruske nauke: Vakcina protiv tuberkuloze sredinom 2025. godine Novi uspjeh ruske nauke: Vakcina protiv tuberkuloze sredinom 2025. godine
Upucana u glavu, podlegla povredama u bolnici Upucana u glavu, podlegla povredama u bolnici
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 2m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 44m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 12m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 33m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 42m
    0