Кристина Поповић ученик генерације у Средњошколском центру "27. јануар" у Рогатици

14.06.2024. 15:20
0
ИЗВОР: srna.rs

Сениорски првак у бацању кугле и диска у Републици Српској Кристина Поповић проглашена је данас за ученика генерације у Средњошколском центру "27. јануар" у Рогатици у школској 2023/2024. години и добитником "Вукове дипломе".

Она је испричала за Срну да је у овој школи завршила смјер пословно информатички техничар, у струци економија, право и трговина, и већ одавно себе види као студента Економског факултета на Палама, Универзитета Источно Сарајево.

- Бити ученик генерације је занимљиво. Прије свега, то јњ предиван осјећај због успјеха коме сам тежила - изјавила је Поповићева.

За постизање оваквог успјеха је, каже, најбитнија упорност и рад у области која се воли, због чега је и изабрала струку коју сматра својим путем у наставку школовања.

Поповићева је љубав према економској струци наслиједила од родитеља, који су јој највеће подршка у животу, тако да и сада учествује у вођењу породичне фирме, што јој причињава посебно задовољство.

Она је нагласила да је снажну подршку имала и од профресора рогатичког Средњошколског центра на челу са разредном старјешином Биљаном Мирић, који су је инспирисали, били ментори и подржавали.

Осим што је најбоља међу 88 матураната у својој генерацији у Средњошколском центру у Рогатици, Поповићева је успјела да се нађе и међу најбољим спортиста у Републици Српској.

Она већ пету годину активно тренира атлетику и најуспјешнија је бацачким дисциплинама, те је као члан Атлетског клуба /АК/ "Борац" из Бањалуке актуелни сениорски шампион Републике Српске у бацању кугле и диска.

- Све што сам постигла у школи и на спортском терену је резултат упорности, на што сам веома поносна, јер сматрам да се треба изборити за све оно што човјек воли - изјавила је Поповићева.

Она је подсјетила да је златне медаље у своје двије дисциплине понијела почетком ове године на Првенству Републике Српске у дворани за сениоре у Београду.

Њени почеци су били у Српском атлетском клубу "Рогатица" у родном граду, гдје је тренирала четири године, а од октобра прошле године се придружила атлетичарима "Борца".

- Имам све услове за тренинг на стадину у Рогатици, што ми је општина обезбиједила за добре припреме, али наступам за АК `Борац`, гдје су ме веома добро прихватили - каже Поповићева.

Она за себе каже да је заљубљеник у природу гдје проналази свој унутрашњи мир и препоручује свима да више времена проводе на отвореном, у прелијепим предјелима какви у нашем окружењу, умјесто уз дигиталне технологије, иако су оне будућност.

- У свему треба имати граница - каже Кристина која, осим редовног тренинга, школе и помагања родитељима и вођењу породичне фирме, воли да слика темперама и сличним техникама у којима се слажу боје, што је одмара од сталног рада.

Коментари 0
Повезане вијести
Са сусрета прве генерације гимназијалаца у Рогатици – Виђење након 50 година Са сусрета прве генерације гимназијалаца у Рогатици – Виђење након 50 година
Вук Ћајић из Рогатице постао шампион БиХ у класи МX 85 Вук Ћајић из Рогатице постао шампион БиХ у класи МX 85
За четири године школовања без иједног изостанка са наставе За четири године школовања без иједног изостанка са наставе
Најчитаније
  • Преврнуо се рингишпил, има повријеђених
    11h 33m
    0
  • Годишњица смрти Мике Антића - "Ако ти јаве: умро сам, не веруј то не умем“
    23h 16m
    0
  • Хан Пијесак: Прва тракторијада окупила око 20 учесника (ВИДЕО)
    19h 45m
    0
  • У саобраћајној несрећи у Невесињу погинула осамнаестогодишња дјевојка
    21h 47m
    0
  • Збринута четири дјетета повријеђена у превртању рингишпила
    10h 48m
    2