Кривокапић: У припреми укидање Закона о слободи вјероисповијести

16.09.2020. 15:54
0
ИЗВОР: RTS

Носилац листе "За будућност Црне Горе" Здравко Кривокапић рекао је да је у припреми други споразум три коалиције које формирају нову владу, а који ће обухватити и укидање Закона о слободи вјероисповијести. Није прецизно одговорио на питање да ли ће бити укинуте санкције Русији.

Одговарајући на питање руског медија Њезагај да ли је могуће да ће након промјене власти Црна Гора укинути "антируске санкције", Кривокапић је рекао да су "односи увијек били такви да су се Руси прије 30 година доживљавали као најближи људи".

- Али, Ђукановић је водио политику у духу Тита и наши односи су почели да се погоршавају. Због тога ћу рећи најважније: успоставићемо добре односе са свим земљама свијета, укључујући, наравно, и Русију - навео је Кривокапић, а преноси РТЦГ.

Упитан због чега први коалициони споразум у побједничком блоку не говори ништа о Закону о слободи вјероисповијести, Кривокапић је рекао да је у припреми други споразум.

Због тог закона десетине хиљада грађана протестовало је на улицама седам мјесеци.

- Програмом законодавних реформи ту ће на првом мјесту бити укидање такозваног Закона о слободи вјероисповијести - навео је он.

Коментари 0
Повезане вијести
Лов газда са Јадрана не престаје Лов газда са Јадрана не престаје
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    18h 23m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    20h 42m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    21h 9m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    23h 49m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    16h 30m
    0