Krivokapić: U pripremi ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti

16.09.2020. 15:54
0
IZVOR: RTS

Nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić rekao je da je u pripremi drugi sporazum tri koalicije koje formiraju novu vladu, a koji će obuhvatiti i ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Nije precizno odgovorio na pitanje da li će biti ukinute sankcije Rusiji.

Odgovarajući na pitanje ruskog medija Njezagaj da li je moguće da će nakon promjene vlasti Crna Gora ukinuti "antiruske sankcije", Krivokapić je rekao da su "odnosi uvijek bili takvi da su se Rusi prije 30 godina doživljavali kao najbliži ljudi".

- Ali, Đukanović je vodio politiku u duhu Tita i naši odnosi su počeli da se pogoršavaju. Zbog toga ću reći najvažnije: uspostavićemo dobre odnose sa svim zemljama svijeta, uključujući, naravno, i Rusiju - naveo je Krivokapić, a prenosi RTCG.

Upitan zbog čega prvi koalicioni sporazum u pobjedničkom bloku ne govori ništa o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, Krivokapić je rekao da je u pripremi drugi sporazum.

Zbog tog zakona desetine hiljada građana protestovalo je na ulicama sedam mjeseci.

- Programom zakonodavnih reformi tu će na prvom mjestu biti ukidanje takozvanog Zakona o slobodi vjeroispovijesti - naveo je on.

Komentari 0
Povezane vijesti
Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad? Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
Lov gazda sa Jadrana ne prestaje Lov gazda sa Jadrana ne prestaje
Najčitanije
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    11h 47m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    11h 53m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    1h 29m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    11h 51m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    10h 42m
    0