Крунић: Приоритет борци из ровова

24.07.2020. 19:48
0
ИЗВОР: Катера

- Скоро двије године у Народној скупштини Републике Српске указујем на проблеме са којима се и дан - данас, двадесет пет година од завршетка рата, суочавају демобилисани борци и породице погинулих. То су они који су у најтежим временима били први на линији стварања и одбране Српске, а данас су многи на граници преживљавања док им ратни дезертери кроје судбину - рекао је Љубиша Крунић, посланик ПДП-а у НСРС.

Крунић је истакао да сматра да ПДП не треба да подржи рјешење које је у јавности пласирала Асоцијација „Ствараоци Републике Српске“ о новчаној накнади за посланике првог сазива НСРС.

- Тај став је у ПДП-у усаглашен, јер и на крају - крајева, ПДП ни на састанку са представницима поменуте асоцијације није подржао оно што је изречено у јавности, нити је о новчаним износима било помена. Ми не желимо да генерализујемо или стигматизујемо учеснике цивилног руководство и чланове првог сазива НСРС, јер је и ту било поштених људи који нису оштетили Републику Српску и који сигурно заслужују да им се држава одужи, али не можемо прихватити ни да у њихово име говоре и из ојађеног народног буџета плате траже они који су из истог зарадили милионе марака - истиче Крунић.

Он је поновио став да приоритет морају бити породице погинулих, демобилисани борци, а да се о свим питањима валоризације учешћа у рату мора изјаснити и Борачка организација Републике Српске, одржати јавна расправа, па тек затим да на ред дође приједлог Владе и парламентарна процедура:

- Понављам, прво треба да се ријеши питање истинских стваралаца, а то су борци из ровова и са чука, гдје се гинуло, остајало без дијелова тијела и крв прољевала,па тек онда цивилно руководство - закључује Крунић.

Коментари 0
Повезане вијести
Ново милионско задужење Српске на Бањалучкој берзи Ново милионско задужење Српске на Бањалучкој берзи
Осмочлана породица Паспаљ примјер сложне и вриједне породице Осмочлана породица Паспаљ примјер сложне и вриједне породице
Двојица Фочака претукла Билећанина Двојица Фочака претукла Билећанина
Најчитаније
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    12h 48m
    0
  • Жељко Пржуљ - "Сами на свијету" (одломак)
    10h 56m
    0
  • Милан Ракић, пјесник, дипломата и тајни агент: Волио је двије жене и ослободио Косово
    11h 10m
    0
  • Преминуо примаријус доктор Момир Јанковић
    8h 32m
    1
  • Душка Алексић: "Поломљен ми је нос, супруг има тешке повреде главе и стомака"
    9h 59m
    0