Крв дала 34 студента и средњошколца у Палама

24.11.2022. 15:44
0
ИЗВОР: srna.rs

У акцији добровољног давања крви, која је данас одржана на Правном факултету на Палама, крв су дала 34 студента и средњошколца, од 60 пријављених.

Сарадник за добровољно давалаштво крви у Црвеном крсту Републике Српске Миљан Клачар изјавио је новинарима да је ријеч о другој акцији који организују у сарадњи са Унијом студената Српске и Студентским парламентом Универзитета у Источном Сарајеву.

Он је напоменуо да је циљ акције да код студентске популације промовишу добровољно давалаштво крви и анимирају младе да се укључе у овај хумани програм.

Слика

Фото: katera.news

Клачар је навео да ће Црвени крст Републике Српске до краја године организовати још три акције на факултетима Универзитета у Источном Сарајеву.

Љекар у Болници "Србија" Источно Сарајево Драгана Жарковић рекла је да, захваљујући даваоцима, ова установа успијева да испрати потребе пацијената.

- Како су те потребе непредвидиве, нама крви никада није вишка и увијек је потребна. Крв треба да чека пацијента, а не да пацијент чека њу. Зато су од великог значаја овакве или сличне акције - истакла је Жарковићева.

Андријана Васиљевић изразила је задовољство што је први пут дала крв и позвала све да буду хумани.

Коментари 0
Повезане вијести
Научни скуп поводом Дана Правног факултета званично најбољи у држави Научни скуп поводом Дана Правног факултета званично најбољи у држави
Симанић: Гдје су сви ћутали – гусле су говориле Симанић: Гдје су сви ћутали – гусле су говориле
Одржан концерт музичког ансамбла "Пале" у Хан Пијеску Одржан концерт музичког ансамбла "Пале" у Хан Пијеску
Најчитаније
 • Бачена бомба у двориште породичне куће у Сокоцу
  20h 36m
  3
 • Сокочанин аутом ударио двојицу суграђана
  20h 59m
  0
 • Београђани желе да оживе паљанско предузеће
  21h 49m
  6
 • Преминуо Синиша Драшковић
  14h 37m
  1
 • Полицајци ће уз пиштољ носити и ПОС терминале
  22h 14m
  0