Крв дала 34 студента и средњошколца у Палама

24.11.2022. 15:44
0
ИЗВОР: srna.rs

У акцији добровољног давања крви, која је данас одржана на Правном факултету на Палама, крв су дала 34 студента и средњошколца, од 60 пријављених.

Сарадник за добровољно давалаштво крви у Црвеном крсту Републике Српске Миљан Клачар изјавио је новинарима да је ријеч о другој акцији који организују у сарадњи са Унијом студената Српске и Студентским парламентом Универзитета у Источном Сарајеву.

Он је напоменуо да је циљ акције да код студентске популације промовишу добровољно давалаштво крви и анимирају младе да се укључе у овај хумани програм.

Слика

Фото: katera.news

Клачар је навео да ће Црвени крст Републике Српске до краја године организовати још три акције на факултетима Универзитета у Источном Сарајеву.

Љекар у Болници "Србија" Источно Сарајево Драгана Жарковић рекла је да, захваљујући даваоцима, ова установа успијева да испрати потребе пацијената.

- Како су те потребе непредвидиве, нама крви никада није вишка и увијек је потребна. Крв треба да чека пацијента, а не да пацијент чека њу. Зато су од великог значаја овакве или сличне акције - истакла је Жарковићева.

Андријана Васиљевић изразила је задовољство што је први пут дала крв и позвала све да буду хумани.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра Међународни образовни форум у Палама Сутра Међународни образовни форум у Палама
Џудо клуб „Романија“ из Пала успјешан у Војковићима Џудо клуб „Романија“ из Пала успјешан у Војковићима
Отворена изложба "Руско-српски односи у доба Петра Великога" у Палама Отворена изложба "Руско-српски односи у доба Петра Великога" у Палама
Најчитаније
 • Најугроженијима 200 килограма свињског меса
  11h 11m
  6
 • Театар у сарајевских Срба
  2h 46m
  0
 • Џудо клуб „Романија“ из Пала успјешан у Војковићима
  7h 8m
  0
 • Завршени четврти "Дани Слоге" у Саборној цркви у Сарајеву
  9h 16m
  0
 • Јапански навијачи открили зашто остају чистити стадионе након утакмица
  9h 33m
  0