КУД „Младост“ допутовао у Пале, величанствен дочек за шампионе

28.07.2019. 17:37
0
ИЗВОР: paljanskenovosti.ba

Чланови пионирског ансамбла Културно-умјетничког друштва „Младост“ из Пала који су, у склопу љетње турнеје, на такмичењу дјечијих ансамбала боравили у румунском граду Јаши, допутовали су данас на Пале са три вриједна трофеја, а приређен им је и величанствен дочек.

Умјетнички руководилац КУД „Младост“, Никола Спасојевић, није крио одушевљење освојеним трофејима, а рекао је да је поносан на све чланове Друштва јер су на достојанствен начин представили Пале на овој турнеји.

Слика

„Такмичење је било конципирано тако да су додјељиване најважније награде у двије конкуренције – награда за најбоље друштво из Румуније и за најбоље страно друштво. Нама је припала друга награда, што значи да смо шампиони овог такмичења и веома смо срећни због тога“, рекао је Спасојевић.

Осим колективне награде, витрине КУД „Младост“ красиће и двa индивидуална признања. Паљански фрулаш Милош Благојевић побједник је такмичења у категорији музичара, а Јована Глигорић освојила је друго мјесто у соло пјевању.

Спасојевић је рекао да је централни дио турнеје била посјета моштима Свете Петке које се налазе у овом граду.

„Прво што смо урадили када смо дошли у румунски град Јаши била је посјета Саборном храму Митрополије Молдавске у коме су положене мошти свете Петке. Сви смо задовољни том посјетом, то је био један велики дар од Бога јер смо имали прилику да приђемо таквој светињи“, нагласио је Спасојевић.

Чланови пионирског ансамбла Културно-умјетничког друштва „Младост“, узраста од 5. до 9. разреда, боравили су на Међународном такмичењу дјечијих ансамбала од понедјељка, 22. јула до данас, када су допутовали испред Културног центра „Пале“ гдје су одиграли побједничко коло.

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“ Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“
У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама
Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама
Најчитаније
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    14h 41m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    22h 16m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    13h 3m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    15h 17m
    2
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    20h 14m
    0