KUD „Mladost“ doputovao u Pale, veličanstven doček za šampione

28.07.2019. 17:37
0
IZVOR: paljanskenovosti.ba

Članovi pionirskog ansambla Kulturno-umjetničkog društva „Mladost“ iz Pala koji su, u sklopu ljetnje turneje, na takmičenju dječijih ansambala boravili u rumunskom gradu Jaši, doputovali su danas na Pale sa tri vrijedna trofeja, a priređen im je i veličanstven doček.

Umjetnički rukovodilac KUD „Mladost“, Nikola Spasojević, nije krio oduševljenje osvojenim trofejima, a rekao je da je ponosan na sve članove Društva jer su na dostojanstven način predstavili Pale na ovoj turneji.

Slika

„Takmičenje je bilo koncipirano tako da su dodjeljivane najvažnije nagrade u dvije konkurencije – nagrada za najbolje društvo iz Rumunije i za najbolje strano društvo. Nama je pripala druga nagrada, što znači da smo šampioni ovog takmičenja i veoma smo srećni zbog toga“, rekao je Spasojević.

Osim kolektivne nagrade, vitrine KUD „Mladost“ krasiće i dva individualna priznanja. Paljanski frulaš Miloš Blagojević pobjednik je takmičenja u kategoriji muzičara, a Jovana Gligorić osvojila je drugo mjesto u solo pjevanju.

Spasojević je rekao da je centralni dio turneje bila posjeta moštima Svete Petke koje se nalaze u ovom gradu.

„Prvo što smo uradili kada smo došli u rumunski grad Jaši bila je posjeta Sabornom hramu Mitropolije Moldavske u kome su položene mošti svete Petke. Svi smo zadovoljni tom posjetom, to je bio jedan veliki dar od Boga jer smo imali priliku da priđemo takvoj svetinji“, naglasio je Spasojević.

Članovi pionirskog ansambla Kulturno-umjetničkog društva „Mladost“, uzrasta od 5. do 9. razreda, boravili su na Međunarodnom takmičenju dječijih ansambala od ponedjeljka, 22. jula do danas, kada su doputovali ispred Kulturnog centra „Pale“ gdje su odigrali pobjedničko kolo.

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
U nedjelju guslarsko veče u Palama U nedjelju guslarsko veče u Palama
U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
Vaskršnja tucijada u Palama Vaskršnja tucijada u Palama
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    7h 50m
    10
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    6h 46m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    22h 30m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    23h 42m
    0
  • Posljednji kondorov let
    20h 15m
    0